08 ruj 2024
DERBI ZA PETO MJESTO Danijel Jusup: “Naš osnovni cilj bio je ostanak, što smo osigurali”
Foto: KK Zadar
KK Zadar

DERBI ZA PETO MJESTO Danijel Jusup: “Naš osnovni cilj bio je ostanak, što smo osigurali”

Pet kola prije kraja osnovnog dijela ABA lige košarkaši Zadra nalaze se na petom mjestu s omjerom 12-9. A večeras imaju priliku dodatno učvrstiti tu poziciju, jer od 18 sati u Dvorani Krešimira Ćosića dočekuju Igokeu, koja s Megom trenutačno dijeli šesto i sedmo mjesto (11-10).

Velika je to prilika za momčad Danijela Jusupa, jer bi večerašnjom pobjedom mogli početi sanjati i o četvrtom mjestu, koje trenutačno s omjerom 14-7 drži Cedevita Olimpija, koja u sljedećem kolu dolazi na Višnjik. No, iskusni zadarski trener spušta loptu na zemlju i fokus stavlja isključivo na sljedećeg protivnika. Ističe kako loša forma Igokee (samo dvije pobjede u posljednjih 10 kola) nipošto ne smije zavarati.

– Igokea je momčad koja je napravila izmjene u odnosu na početak sezone, otpustili su neke igrače kada su ispali iz Europe. Rezultati su im malo pali, ali ne zbog kvalitete, nego zbog šoka kada se promijene igrači. Trebalo im je malo da se namjeste, a to je pokazala utakmica prošlog kola protiv Budućnosti, kada su bili do zadnje lopte u igri. Stabilizirali su se, dobili dozu kreacije i kvalitetu – kaže Jusup pa dodaje.

– Čeka nas fizički i mentalno zahtjevna utakmica, kao i svaka u ABA ligi. Ništa se ne prepušta slučaju, svaka momčad ima plan kako pobijediti i zato se i mi moramo maksimalno angažirati ako želimo doći do povoljnog rezultata. Pozivam navijače da nam pomognu, jer ćemo s njima lakše do tog cilja.

Kada je riječ o borbi za peto mjesto, Jusup “lopticu vraća” na početak sezone.

– Mi ne gledamo na to peto mjesto. Došli smo ovdje tako da smo išli od utakmice do utakmice, nismo pravili kule od karata, jer to ne vodi nigdje. Naš osnovni cilj bio je ostanak, što smo osigurali. Sada smo blizu doigravanja i možda možemo razmišljati u tom pravcu. Ako to bude peto mjesto, odlično, ali idemo od utakmice do utakmice.

Za večeras je upitan nastup kapetana Marka Ramljaka, koji već nekoliko dana ima povišenu temperaturu pa će liječnička služba prije utakmice donijeti konačnu odluku. No, glavna zadarska snaga od početka sezone leži u kolektivu.

– U odnosu na prvu utakmicu koju smo igrali Igokea je promijenila roster, ali svakako ostaju jedna od nezgodnijih momčadi u ligi. Možda jesu malo rezultatski pali, ali vidi se napredak, pogotovo s Filipovićem na playu. Očekuje nas fizički vrlo teška utakmica utakmica i zato nam je vrlo važna podrška s tribina. Nadam se da će doći što više navijača, jer uz njih igramo lakše, energičnije, više trčimo i skačemo. Dat ćemo sve od sebe da im se odužimo još jednom dobrom i borbenom utakmicom – poziva Arijan Lakić.