30 tra 2024
MEĐUGORJE CUP 2024. Pioniri Arbanasa osvojili turnir, Toni Živković najbolji igrač
Mlađe kategorije

MEĐUGORJE CUP 2024. Pioniri Arbanasa osvojili turnir, Toni Živković najbolji igrač

Završio je nogometni turnir Međugorje Cup 2024. I to na veličanstven način za Školu nogometa NK Arbanasi koja je s tri momčadi sudjelovala na ovom nogometnom turniru za mlađe uzraste u Hercegovini.

Pioniri Arbanasa rođeni 2009. godine slavodobitno se vraćaju iz Međugorja gdje su osvojili zlatno odličje svladavši u finalu Split. I to nakon boljeg izvođenja udaraca s bijele točke nakon što je regularni dio završio bez pogodaka. Uspješan nastup imale su i ostale dvije momčadi. Arbanasi 2007. godište igrale su u polufinalu, a u utakmici za 3. mjestu premoć su morali priznati momčadi Abecede sporta.

Arbanasi 2010. godište također su bili uspješni u Međugorju gdje su stigli do četvrtfinala gdje ih je svladala momčad Adriatica iz Splita. Kada sve zbrojimo i oduzmemo zadovoljstva za mlade igrače, njihove trenere i roditelje koji su i u Međugorju pružali podršku ima napretek. Pogotovo kada se u obzir uzmu problemi s ozljedama i bolesti kojih je bilo puno.

Kadeti Arbanasa pod vodstvom trenera Harija Rančića u grupi koja se sastojala od pet momčadi ostvarila je tri pobjede (Dugopolje, Zabok i Prečko), dok je s Abecedom sporta odigrala neriješeno. Odličan nastup u grupnoj fazi donio je plasman u polufinale, gdje su se sučelili momčadi Pomorca 1921. Nažalost, minimalno su poraženi i preostala im je borba za 3. mjesto. U dvoboju za “brončano” odličje igrao se susjedski derbi s Abecedom sporta koja je uvjerljivo slavila. Bez obzira na to kadeti nisu razočarali u Međugorju iako su se oni sami nadali otići do samog kraja. Čestitke zaslužuju igrači, kao i njihov trener.

Kadeti, 2007./08: Luka Dundović, Roko Jurko, Gabrijel Predovan, Filip Zrilić, Niko Čandić, Mate Stipčević, Fabio Dadić, Luka Mišulić, Jakupo Komazec, Dominik Mamić, Karlo Galović, Dino Režan, Tonči Perković, Šime Tršić, Lovre Uglešić, Niko Kalmeta, Niko Gospić i Roko Gulan. Trener: Hari Rančić.

Pioniri Arbanasa 2009. godište okitili su se naslovom pobjednika u svom uzrastu. Put do naslova nije bio nimalo lagan što daje dodatnu težinu osvajanju zlatnog odličja. Na putu prema naslovu Arbanasi su u grupnoj fazi slavili protiv Lokomotive iz Rijeke i Orkana, dok su sa Primorcem odigrali neriješeno. U četvrtfinalu su nakon žestoke borbe i raspucavanja s bijele točke pobijedili Adriatic II, dok su u polufinalu nakon odlične partije svladali momčad Adriatica I. S naglaskom da su za polufinale i finale zbog ozljeda i bolesti treneri morali pridodati tri igrača 2010. godište: Franu Vrkića, Šimu Ročka i Antonija Mataiju.

Šlag na tortu bio je finalni sraz sa Splitom. Regularni dio utakmice završio je bez pogodaka, da bi u infarktnom izvođenju jedanaesteraca Arbanasi stigli do velike pobjede i titule pobjednika. Sve čestitke mladim igračima Arbanasa i njihovim trenerima Damiru Ivančiću i Marijanu Maruni i više su nego zaslužene. A veliko priznanje dobio je i Toni Živković, koji je proglašen najboljim igračem turnira za 2009. godište.

Pioniri, 2009.: Toni Živković, Ivan Božić, Petar Bugarija, Antonio Bugarija, Mihael Ostojić, Toni Jurišić, Diego David Perović, Duje Perko, Ivan Radić, Matej Galešić, Matej Tomašković, Matija Čirjak, Mate Mamić, Donato Perinović i Pavle Jurjević. Treneri: Damir Ivančić i Marijan Maruna.

Najbolji igrač turnira 2009. godište – Toni Živković

Arbanasi 2010. godište, koje je vodio trener Danilo Paunović, u grupnoj je fazi ostvarila po jednu pobjedu, poraz i remi što je bilo dovoljno za prolazak u četvrtfinale. Tamo ih je dočekala iznimno snažna momčad splitskog Adriatica koja ih je nakon velike borbe savladala rezultatom 2:0. Bez obzira na to mlađi pioniri Arbanasa nikako nisu razočarali i zaslužuju čestitke i maksimalnu potporu, kao i njihov trener Paunović.

Pioniri, 2010.: Luka Nimčević, Ivan Topalović, Edi Volarević, Matija Oljica, Jakov Pedišić, Lovro Čadež, Jakov Goreta, Mario Fabijan, Antonio Mataija, Šimun Surać, Frane Vrkić, Šime Ročak, Gabrijel Dao, Ante Kazija, Bepo Juričin. Trener: Danilo Paunović.