16 lip 2024
ODRŽAN ŽDRIJEB KOŠARKAŠKE LIGE SREDNJIH ŠKOLA Niko Šare i Josip Badrak najavili novu sezonu
Košarka

ODRŽAN ŽDRIJEB KOŠARKAŠKE LIGE SREDNJIH ŠKOLA Niko Šare i Josip Badrak najavili novu sezonu

Ždrijebom održanim u knjižnici Gimnazije Vladimir Nazor najavljena je nova, sedma sezona košarkaške lige Zadarske županije srednjih škola za mladiće u organizaciji Županijskog saveza školskog športa Zadarske županije. Riječ je o organizaciji i provedbi školskih natjecanja u skladu s osnovnim ciljevima djelovanja Saveza pod pokroviteljstvom Zadarske županije.

– Veselimo se početku Lige jer je riječ o najatraktivnijem školskom natjecanju koje je je najbolji primjer kako bi to u budućnosti moglo i trebalo izgledati. I ove godine u užem izboru favorita su svakako branitelj naslova Gimnazija Vladimira Nazora, a uz nju tu su još i Gimnazija Jurja Barakovića i Tehnička škola. Međutim, i sve ostale škole imaju šanse, čujem da su dečki jako motivirani. Drago mi je da svi s oduševljenjem čekaju početak natjecanja jer na taj način dobijamo potvrdu kako smo uspjeli iskoristiti popularnost ovog sporta u našem gradu i kako smo sve ovo skupa u posljednjih nekoliko godina uspjeli podići na viši nivo. Imamo i odličnu infrastrukturu u Športskom centru Višnjik koji nam je, kao i Zadarska Županija velika pomoć u svemu i na tome im zahvaljujem – kaže Frane Kardum, koordinator natjecanja pri Županijskom savezu školskog športa Zadarske županije.

Čast da ove godine odrede koja će ekipa u koju skupinu pripala je Niki Šari iz Gimnazije Vladimira Nazora koja je ujedno i branitelj naslova od prošle godine, te Josipu Badraku iz Tehničke škole Zadar koja je lani osvojila treće mjesto.

U skupini A tako su se našle Tehnička škola Zadar, Ekonomsko-birotehnička škola Zadar, Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola Stanko Ožanić Zadar, Gimnazija Vladimira Nazora i Hotelijersko-turistička i ugostiteljska škola Zadar, dok su u skupini B nalaze Strukovna škola Vice Vlatkovića Zadar, Prirodoslovno grafička škola, Gimnazija Franje Petrić, Pomorska škola Zadar i Gimnazija Jurja Barakovića.

– Mi smo spremni i cilj nam je samo jedan, a to je obraniti naslov od prošle godine i onda u Poreču pokušati po treći put podići pokla najboljih u državi. Ali ne pita se samo nas, nešto se pita i druge škole tako da ćemo sve vidjeti kroz nešto malo više od mjesec dana. Dopala nas je zahtjevan skupina i sasvim je sigurno kako će biti napeto i zanimljivo i iskreno jedva čekam da sve skupa krene. Nedostaje nam nekolicina igrača od lanjske sezone ali nećemo gledati koga nema. Igrat će oni koji su tu i dat ćemo sve od sebe – kazao je u najavi sezone Šare, dok je njegov kolega Badrak izjavio kako je njegova ekipa spremna ove godine otići i korak dalje od prošlogodišnjeg trećeg mjesta.

–  Sigurno da očekujemo da budemo bolji. Trenirali smo, napredovali smo i naši su navijači spremni. Kao favorite, uz nas, naravno, vidim Gimnaziju Vladimira nazora i Gimnaziju Jurja Barakovića. Sigurno je samo kako će biti napeto ali svi jedva čekamo da sve skupa krene. Jako mi se sviđa format ovog natjecanja i atmosrefa koja se stvori u dvorani kada su utakmice. Naši navijači su najbolji, a posebni pozdravi idu ekipi iz 4 d razreda. Nabrijani smo svi, ekipa je spremna i nadam se da ćemo doći do zacrtanih ciljeva – kaže Badrak.

Prve utakmice grupne faze na rasporedu su 27. veljače, dok će sve kulminirati 25. ožujka utakmicama za treće mjesto i finale. Svi susreti igrat će se u dvorani 3 ŠC Višnjik. Svrha projekta je predstavljanje lige ciljanoj populaciji, stvaranje interesa javnosti i podizanje svijesti o važnosti sporta. Želja je kroz ovakvu vrstu programa animirati mlade kroz sport, pozitivno utjecati na rast i razvoj te kroz sportske manifestacije poticati interes za zdravim načinom života u toj ključnoj i senzibilnoj fazi razvoja.