22 velj 2024
JOSIP SESAR: “Naš i Zadrov budžet je neusporediv”
Foto: KK Zadar
KK Zadar

JOSIP SESAR: “Naš i Zadrov budžet je neusporediv”

“Čestitke Zadru na pobjedi. Pohvalio bih sjajnu atmosferu koja se još od Jazina prelila na Višnjik i bila je poticajna za igru”, rekao je Josip Sesar, trener zagrebačkog Dinama nakon večerašnjeg poraza od Zadra u Dvorani Krešimira Ćosića.

“Dobro smo otvorili utakmicu, čvrsto smo stajali, međutim, neusporediv je naš budžet i budžet Zadra. Zadar se dvije-tri godine podigao gore, vidi se to i po rezultatima u ABA ligi. Nikad nisam zadovoljan kad se izgubi, ali mogu biti zadovoljan kako smo izgledali i parirali Zadru dobrih 35 minuta te kako smo zatvorili MVP-a ABA lige, nije zabio niti jedan poen. Tu bih pohvalio svoju momčad”, isaknuo je Sesar.

Prvo ime susreta bio je Lovro Mazalin, koji se nije našao na širem Sesarovom reprezentativnom popisu.

“Mazalin, koji je sam sebe promovirao u jednog od najboljih igrača Zadra ove sezone, radio nam je velike probleme. Pokušavali smo ga ne udvajati, nego braniti jedan na jedan. Žao mi je što se prebacio na poziciju pet, to je jedan od razloga što nije na popisu reprezentacije, Lovro je moj igrač, ja sam ga vodio kao dijete u mlađim kategorijama. S obzirom na to da je prešao na peticu, bojim se da je teško za neki veći nivo, ali sjajno se uklopio u sustav Zadra. Nismo imali Novačića zbog ozljede palca, jako nam je nedostajao, ali kako nama, tako i drugima”, zaključio je izbornik.

IZJAVA DANIJELA JUSUPA