26 velj 2024
POVRATAK KAPETANA Zadar i treći put ove sezone lakoćom svladao Dubrovnik
Foto: KK Zadar
KK Zadar

POVRATAK KAPETANA Zadar i treći put ove sezone lakoćom svladao Dubrovnik

U 20. kolu prvenstva Hrvatske košarkaši Zadra večeras su uvjerljivo slavili na gostovanju kod Dubrovnika rezultatom 64:83 (13:16, 8:21, 20:25, 23:21). Momčad Ivana Perinčića dobar otpor pružila je u prvoj četvrtini, no nakon velike serije Zadra u drugoj više nije uspjela učiniti utakmicu zanimljivom. Osim bodova, Zadrane veseli i povratak kapetana Marka Ramljaka, kojemu je ovo bila prva utakmica nakon ozljede protiv Budućnosti u prosincu.

Zadar je uspješno otupio početnu agresivnost domaćina i poveo 2:8. Tri trice Guština promijenile su dinamiku utakmice, a da ne bi došlo i do potpunog preokreta pobrinuo se Ramljak dobrom dionicom.

U drugu četvrtinu Zadar je ušao s prednošću 13:16, ali i dalje s određenim problemima u realizaciji. Napokon, Ramljak tricom te Drežnjak i Mekić odvojili su goste na +9, 15:24. Zadrani su bili izuzetno dominantni pod koševima i Dubrovniku je jedina šansa bio vanjski šut, koji ih nije baš služio (3-17 u u prvom poluvremenu). Na veliki odmor otišlo se s visokom prednošću Jusupove momčadi od 16 poena, 21:37.

To kao da jeobeshrabrilo Dubrovčane, koji su u nastavku nisu uspjeli ozbiljnije zaprijetiti protivniku. Na kraju treće četvrtine bilo je +21 (41:62) i Zadar je mogao ležerno odigrati posljednjih 10 minuta.

U strijelce su se u Zadrovoj momčadi upisali svi igrači osim Božića, koji nije ulazio u igru, a najefikasniji su bili Petar Vujačić sa 17 poena i Adem Mekić sa 11. U desetak minuta igre Ramljak je ubacio 10 poena i najavio kako će biti potpuno spreman za sljedeći izazov, utakmicu protiv Mege u utorak na Višnjiku. STATISTIKA UTAKMICE