24 velj 2024
MATEJ NEVEŠĆANIN: “Konkurencija je nikad jača, ali ne osjećam pritisak”
Skokovi u vodu

MATEJ NEVEŠĆANIN: “Konkurencija je nikad jača, ali ne osjećam pritisak”

Od 2. do 10. veljače u Dohi je na rasporedu Svjetsko seniorsko prvenstvo u skokovima u vodu, koje će u disciplinama s daske od 3 metra te 3 metra sinkro ujedno biti i kvalifikacijsko za Olimpijske igre u Parizu.

Boje Zadra i Hrvatske branit će najbolji hrvatski skakač Matej Nevešćanin, aktualni europski juniorski prvak s daske od 1 metra. 17-godišnji Nevešćanin, član KSV Zadar 2011, tek skuplja prve seniorske nastupe, a iza sebe za sada ima 23. mjesto na prošlogodišnjem SP-u u japanskoj Fukuoki.

Matej Nevešćanin i trener Šime Perić

– Novo seniorsko natjecanje, novi velik izazov za mene. Dobro sam trenirao i veselim se novim nastupima u, mislim, nikad jačoj konkurenciji. Ulog je ogroman, viza za Olimpijske igre u Parizu, ali ja ne osjećam nikakav pritisak, vrijeme je na mojoj strani. Naravno da želim biti što bolji, to je ono čemu težim na svakom treningu i natjecanju. Dat ću sve od sebe pa ćemo vidjeti što će mi to donijeti u Dohi – kazao nam je Matej.

Matej će nastupiti u skokovima s daske od 1 i 3 metra te u sinkro skokovima s daske od 3 metra zajedno s Davidom Ledinskim.

Prvi nastup imat će 3. veljače, kada su na programu skokovi s 1 metra, dan kasnije slijede sinkro skokovi s 3 metra, a 6. veljače s daske 3 metra.