13 srp 2024
MASTER INDIVIDUALNI TRENING Damir Čačić pokrenuo novi nogometni projekt u Zadru
Domaći nogomet

MASTER INDIVIDUALNI TRENING Damir Čačić pokrenuo novi nogometni projekt u Zadru

Damir Čačić, jedan od najpoznatijih zadarskih nogometnih trenera, koji je poseban trag ostavio radeći punih 20 godina s mlađim kategorijama NK Zadar, nedavno je pokrenuo novi sportski projekt. Master individualni trening naziv je obrta specijaliziranog za individualan rad s nogometašima i nogometašicama. Bogato iskustvo i znanje stečeno prvo kroz igračku, a potom i trenersku karijeru, tijekom koje je educirao i odgajao neke od najboljih zadarskih nogometaša novijeg doba, Čačić sada na ovaj način nastoji prenijeti na nove generacije.

– Sagledavajući opću situaciju i trendove u nogometnom svijetu, uvidio sam da je sve veća potreba za individualnim pristupom u trenažnom procesu. U klubovima i školama nogometa nerijetka je situacija da je velik broj igrača na jednog trenera, koji tako iz objektivnih okolnosti nisu u mogućnosti prenijeti svima ista znanja. Zato je potreban dodatan individualni rad, kako bi svaki nogometaš ili nogometašica koji to želi imao priliku doći do maksimuma svojih sposobnosti. S tim ciljem je i nastao Master individualni trening – priča nam Čačić.

Program treninga u Masteru namijenjen je svim uzrastima, profesionalnim nogometašicama i nogometašima te amaterima, a usmjeren je na učenje, usvajanje i usavršavanje tehničkih i taktičkih znanja te razvoj funkcionalno-motoričkih sposobnosti. Četiri su različita sustava treninga.

– Klasični individualni trening radi se s jednim do dva polaznika, zatim je tu individualizirani trening sa tri polaznika te grupni trening sa četiri. Svaki sportaš je specifičan i stoga se, nakon početnih testova i stručne analize, program prilagođava na način koji je optimalan za svakog pojedinca, bilo da je riječ o mlađim uzrastima ili profesionalcima. Nije tajna da danas mnogi vrhunski nogometaši imaju individualne trenere s kojima usavršavaju one detalje koji su im potrebni da bi svoju igru doveli na još višu razinu. Na kraju tu je i posebna kategorija, mala škola nogometa do šest polaznika, namijenjena isključivo djeci – pojašnjava iskusni stručnjak s trenerskom PRO licencom.

U osvrtima na svoje sportske početke vrhunski sportaši često ističu važnost trenera koji su ih vodili u mlađim kategorijama. U Čačićevom slučaju poduža je lista igrača koji su ostvarili nogometne karijere, a neki od najpoznatijih su srebrni reprezentativci iz Rusije Šime Vrsaljko i Dominik Livaković te još jedan zadarski internacionalac Stipe Perica.

– Vrijeme provedeno u Nogometnom klubu Zadar držim najdragocjenijim iskustvom u svojoj karijeri, ne samo u smislu vlastitog formiranja kao osobe i trenera, jer u tom sam klubu, što kao igrač, što kao trener proveo veći dio života, nego i u emotivnom. Danas, kada je taj klub nažalost u stečaju, lijepo je prisjetiti se nekih uspomena, a daleko najljepše kada osjetite da ste ostavili trag u životima i karijerama tih dječaka i mladića, koji su sada odrasli i uspješni ljudi – zaključuje Čačić, koji je, uz novi projekt, još uvijek aktivan i kao seniorski trener.

Treninzi u Masteru odvijaju se svakim radnim danom između 8 i 20 sati na nogometnom igralištu opremljenom svim potrebnim rekvizitima za rad, a sve informacije mogu se dobiti putem društvenih mreža facebook i instagram.