27 srp 2024
LUKA LOVRE KLARICA: “Ovo je bila pobjeda za Martinovića i naše navijače”
Foto: Hrvatski rukometni savez
Rukomet

LUKA LOVRE KLARICA: “Ovo je bila pobjeda za Martinovića i naše navijače”

“Morali smo dobiti ovu utakmicu i odigrati dobro radi našeg samopouzdanja, jer je ona posljednja protiv Austrije bila tako-tako. Hvala bogu, odradili smo to kako treba, idemo sretni i zadovoljni u drugi krug i nadam se da ćemo nastaviti s ovakvim igrama”, rekao je za RTL Luka Lovre Klarica nakon pobjede Hrvatske protiv Rumunjske u posljednjoj utakmici prvog kruga Europskog prvenstva rukometaša u Njemačkoj.

Klarica je zaigrao od prve minute na poziciji desnog vanjskog, nakon što se u prošloj utakmici ozlijedio Ivan Martinović, za kojega je prvenstvo završeno. Zadranin je odigrao gotovo savršenu utakmicu sa sedam golova, mnoštvom sjajnih proigravanja za suigrače i odličnom igrom u obrani.

– Nažalost, otvorilo mi se više prostora jer se Ivan ozlijedio i ovu pobjedu posvećujemo njemu, kao i našim navijačima koji su nas vrhunski bodrili sve tri utakmice. Ne volim pričati o sebi, ovo je timski sport gdje svatko iskoči jednu utakmicu. Danas sam to bio ja, drago mi je zbog toga i nadam se da ću nastaviti s takvim igrama da što više pomognem momčadi – rekao je skromni hrvatski junak.

U skupini drugoga kruga Hrvatsku očekuju Francuska, Njemačka, Island i Mađarska.

– Sve su to vrhunske momčadi i da bi pobijedili bilo koga morat ćemo odigrati otprilike na nivou kao protiv Španjolske, sa puno elana, želje i angažmana u obrani, trke u napadu te uz što manje tehničkih pogrešaka. Samo tako možemo nešto napraviti – zaključio je 22-godišnji zadarski rukometaš.