27 srp 2024
BILO KUDA NK ZADAR SVUDA Nekadašnji suradnici sa Stanova slučajno se sreli na drugom kraju svijeta
Nogomet

BILO KUDA NK ZADAR SVUDA Nekadašnji suradnici sa Stanova slučajno se sreli na drugom kraju svijeta

Zamislite ovu situaciju. Šetate aerodromom u Dohi, nekih pet tisuća kilometara udaljeni od kuće, čekajući let za Tajland, kad odjednom ugledate dobro poznato lice. Čovjeka kojega niste vidjeli nekih šest godina, ali biste ga prepoznali u svako doba dana i noći u bilo kojem kutku svijeta. Legendarnog Vjerana Simunića.

Upravo je tu situaciju prije koji dan doživio Tomo Gluić, nekadašnji zadarski vratar koji danas, kao vrsni stručnjak u svom polju, trenira vratare u mladoj reprezentaciji Kine. S Vjeranom je Tomo surađivao u Nogometnom klubu Zadar u sezoni 2017./18., onoj kada je klub posljednji put u svojoj povijesti izborio plasman u drugi rang hrvatskog nogometa.

Prišao je Tomo, naravno, bivšem treneru i nakon srdačnog pozdrava proveli su petnaestak minuta u ugodnom razgovoru, ponajviše, dakako, o nogometu. Tomo je potom krenuo put Tajlanda, gdje njegova reprezentativna selekcija odrađuje pripreme, a Vjeran put Bruneja na vjenčanje tamošnjeg princa.

Trenerska ikona je, naime, svojevremeno u toj malenoj azijskoj državi, ostavila itekako dubok trag. Osvajao je trofeje, bio proglašen trenerom godine i stekao veliko poštovanje. Toliko, eto, da je dobio i poziv na vjenčanje princa.

Posljednji trenerski angažman imao je ove sezone u Međimurju, ali nema sumnje da će po povratku s Bruneja u potragu za novim izazovima. Jer i sa 70 godina nogomet je njegov život, a energije mu nikada nije nedostajalo. Znaju to dobro i Zadrani, koje je vodio u više navrata i svojim karakterističnim stilom, ali i ljudskim i trenerskim kvalitetama stekao mnoge poklonike i prijatelje.