22 velj 2024
KK ZADAR Rajko Vidaković: “I ove godine ćemo sa svim selekcijama biti konkurentni na razini Hrvatske”
Foto: KK Zadar
KK Zadar

KK ZADAR Rajko Vidaković: “I ove godine ćemo sa svim selekcijama biti konkurentni na razini Hrvatske”

Ovog vikenda startaju dvije nacionalne lige mlađih dobnih kategorija – Jedinstvena kadetska i Jedinstvena pretkadetska liga.

U Jedinstvenu kadetsku ligu su se plasirali  KK Cedevita Junior, KK Cibona, KK Dubrovnik, KK Kvarner 2010, KA Mrav, GKK Šibenka, KK Vrijednosnice Osijek i KK ZadarKK Medveščak i KK Split. Prošlogodišnji naslov kadetskih prvaka branit će Zadar.

Kadeti Zadra će na otvaranju natjecanja 13. siječnja ugostiti momčad Splita.

U Jedinstvenoj pretkadetskoj ligi natječe se 10 klubova KK Bosco, KK Cedevita Junior, KK Cibona, KK Kastav, KK Kraljevica, KK Marsonia, KK Split, GKK Šibenka, KK Varaždin, KK Zadar,KK Dubrovnik i MKK Novi Zagreb. U U15 kategoriji prošle je godine naslov slavila Cedevita Junior.

Pretkadeti Zadra će natjecanje otvoriti na turniru kojeg će biti domaćini od 19. do 21. ovog mjeseca. Uz njih nastupit će još Varaždin, Marsonia i Šibenka.

– Kao prvaci Dalmacije u oba uzrasta plasirali smo se u ove dvije Jedinstvene lige. Treneri Borčić i Trninić su zaduženi za kadete, kod pretkadeta su tu treneri Bais i Popović. Susreti će sada biti puno zahtjevniji pogotovo sa zagebačkim klubovima ali i ostalima, pripremamo se za nove izazove, momci dobro rade, treniraju. Juniori nemaju Jedinstvenu ligu na državnom nivou ali igraju takvu ligu na razini Dalmacije te su prvi sa 6 pobjeda. U 27 utakmica naših selekcija smo slavili zaredom u našim ligama, to je ono što je maje bitno, bitno je da se momci odlično razvijaju kako individualno tako i timski i sigurno ćemo biti konkurentni na razini Hrvatske što se tiče omladinskog pogona – istaknuo je voditelj omladinskog pogona KK Zadar, Rajko Vidaković.