22 velj 2024
FUTSAL LIGA Blagdani su prošli, nastavlja se karavana iza prijelaznog roka, ludo kolo je pred nama
Foto: Marin Gospić
Futsal

FUTSAL LIGA Blagdani su prošli, nastavlja se karavana iza prijelaznog roka, ludo kolo je pred nama

TOROVI STREET FOOD-SI NJORETOVO

Odmah skoro pa derbi u uzavreloj atmosferi biogradske dvorane, gdje stiže Sinjoretovo. Dvoboj ‘teškaša” u kojem domaćin hvata bodove za bijeg s dna, dok “Black falconsi” žele prema vrhu. Zahtjevna utakmica u oba tabora probudila je atmosferu i dojam da će se uživati, barem publika. Teren nudi nešto drugo, borbu u oba smjera i tko preživi pričat će.

PLOČA-BRODARICA ML INVEST

Skroz promijenjena, čitaj pomlađena, Brodarica neopterećeno ulazi u nastavak prvenstva. Šanse za opstanak su svedene na minimum, otprilike kao da se pali grijanje ljeti, no nova licu u klubu pobuđuju zanimanje. Ploča će zasigurno ići na pobjedu, što se i podrazumijeva s obzirom na pogled na ljestvicu. Treba vidjeti kakav će otpor pružiti Brodarica i koliko može Ploča u dvoboju koji “mora pobijediti”.

VAROŠ ZDC-VIŠNJIK

Eto nam još jedne zanimljive utakmice u kojoj će “ranjeni lider” na noge nabrijanom Višnjiku. Kažemo ranjeni zbog ranog ispadanja s Wintera, no liga je nešto drugo i Varoš kao favorit ulazi u ovaj dvoboj. Višnjik pod palicom Dina Škibole i pojačan ide na megdan u kojem mogu puno dobiti, toliko puno da miriše i na dugu subotnju noć. Puno ovisi i o rosterima s kojim će se istrčati na parket hladnih Mocira, no jedno je sigurno kao Amen u Crkvi, ovo se mora pogledati.

IDASSA NADIN VINA VINKETA-KONTRA TAXI ROGIĆ

Prometno je bilo u vinarskom taboru, kao na kolodvoru ljeti. Puno je igrača otišlo, ali i došlo, i ne treba brzati s prosudbama o kvaliteti rostera. Kontra koje se pretvorila u hit jeseni, zadržala je sve vedete i žive svoj san zvan play off. Prvi korak ka tom cilju je težak, no dokazali su da mogu i umiju pobjeđivati, tako da za kraj subotnje hladne večeri imamo dosta zanimljiv repertoar, Idassa i Kontra vas zovu.

STANOVI-PLOVANIJA TEGULA CENTAR

Što reći o ovom dvoboju, gdje svatko svoje rane cijeli. Plovanija nakon sumorne jeseni očekuje bolje dane koji im itekako trebaju, pogotovo ako se pogleda tablica. Stanovi, dosta okrnjeni u ovom kolu, opet ulaze odlučno ka putu za pobjedu. Dvojac na klupi Plovanije skuhao je neki ljuti obrok za Tumu i društvo, no kakvog će biti okusa ostaje nam vidjeti u nedjelju.

KONTROL BIRO TEATRO BAR-MURVICA

Mic po mic i evo derbija, i to kakvoga. Ekipa koja je u najboljoj formi u ligi, Kontrol biro, dočekuje Murvicu koja ima sve. Doduše, nema vratara Jarmanovića kojem želimo brz oporavak, ali je stigla brza zamjena u liku Josipa Karduma. KB je vjerojatno još pod dojmom izgubljenog finala na Winteru, ali mogu biti ponosni na svoje izvedbe. Sudar pravih “teškaša” u rangu Joshue i Usika zove nas u Mocire, usprkos hladnoći. Moglo bi biti vatre i odličnog zadarskog futsala.

KANELA RAŠTANE-YOUNG BOYS GRADITELJSTVO ILIĆ

Društvo iz Smilčića je odlično krstarilo kroz jesen i nisu bezveze u zoni play offa. Kanela je dosta dugo funkcionirala na toplo hladno, što je bilo dovoljno za solidnu bodovnu zalihu. Zasada nedovoljno da se izbjegne vatra pod petama, ali kreće drugi dio, svi sa svojim ciljevima.

Tekst: K Zrilić