27 srp 2024
NA POPISU PERKOVCA ZA EURO Luka Lovre Klarica: “Ovo je ostvarenje sna, presretan sam”
Foto: HRS
Rukomet

NA POPISU PERKOVCA ZA EURO Luka Lovre Klarica: “Ovo je ostvarenje sna, presretan sam”

Hrvatska muška rukometna reprezentacija završila je treći krug priprema i sutra kreće prema Njemačkoj.

Nakon posljednjeg treninga, izbornik Goran Perkovac objavio je koji od 20 igrača koji su u posljednjoj, trećoj fazi priprema trenirali u Poreču, ne ide na Europsko prvenstvo.

On je Luka Stepančić, član OTP Bank – Pick Szegeda. Jedan je od četvorice desnih vanjskih na toj poziciji, a izbornik ih toliko ne može voditi na EURO.

Među odabranima se našao Zadranin Luka Lovre Klarica (RK Zagreb) koji će tako po prvi put nastupiti za Hrvatsku na jednom velikom natjecanju.

-Ostvarenje sna, presretan sam i još uvijek sam pod dojmom. Nema veće časti i obveze nego igrati za svoju državu. Mislim da sam ovaj poziv i zaslužio jer ove godine igram stvarno jako dobro. Spreman sam i svaku priliku koju mi izbornik da nastojat ću iskoristiti na najbolji mogući način” – u dahu nam je rekao Klarica.

Hrvatska reprezentacija će utakmice prve faze natjecanja na Euru odigrati u SAP Areni u Mannheimu. Prva utakmica protiv Španjolske na rasporedu je u petak, 12. siječnja (20.30 sati), a potom slijede dvoboji protiv Austrije (14. siječnja) i Rumunjske (16. siječnja).