20 svi 2024
KSV ZADAR 2011 Marko Nevešćanin: “Dobar kontinuitet u treniranju dovodi do pravih rezultata”
Foto: Nenad Opačić/ŠC Višnjik
Skokovi u vodu

KSV ZADAR 2011 Marko Nevešćanin: “Dobar kontinuitet u treniranju dovodi do pravih rezultata”

Prošlu 2023. godinu u Klubu skokova u vodu Zadar 2011 itekako će pamtiti, bila je malo reći kao iz snova.

Sa fantastičnim rezultatima nastavio je Matej Nevešćanin, koji je u Rijeci osvojio naslov europskog juniorskog prvaka u skokovima sa daske od jednog metra. Uz to je po prvi put nastupio na Svjetskom seniorskom prvenstvu u japanskoj Fukuoki, gdje je bio 23. u olimpijskoj disciplini sa daske od tri metra.

– Kao što ste rekli, bila je to godina iz snova, rezultate koje su postigli Matej i trener Šime Perić su za svaku pohvalu. Nije mala stvar biti europski juniorski prvak, puno truda, vremena, odricanja uloženo je u taj uspjeh tako da smo jako sretni i ponosni ali i dalje čvrsto na zemlji – ističe predsjednik KSV Zadar 2011, Marko Nevešćanin.

Letvica je sada podignuta stepenicu više?

– Jest, ova 2024. je olimpijska godina, za svakog sportaša je ona posebna, očekuje Mateja jako puno toga. Tu su europsko i svjetsko seniorsko prvenstvo, zatim OI, europsko i svjetsko juniorsko prvenstvo, godina velikih natjecanja, događanja.

Očekivanja?

– Zadovoljilo bi nas prije svega da imamo dobar kontinuitet u treniranju, pa će doći i rezultati. Prije svega smo skoncentrirani na europsko i svjetsko juniorsko prvenstvo, tu su i seniorska natjecanja u kojima je Matej napravio iskorak lani, sada je želja napredovati još više.

Svjetsko prvenstvo je veljači u Dohi, kvalifikacijsko je za OI u Parizu?

– Istina, međutim, ne stavljamo nikakav teret i ne opterećujemo se previše s tim. Treniramo, spremamo se, veselimo se i tom izazovu pa ćemo vidjeti kakav ćemo rezultat ostvariti.

Foto: HOO

Nije sporno da je Matej lokomotiva KSV Zadar 2011, međutim, Marka posebno veseli i veliki broj nove djece u klubu?

– Jako je puno mladih talentiranih skakača, jako su motivirani, napreduju, drago mi je da su sretni na bazenu i baš se veselim kad ih vidim u tolikom broju na našem bazenu.

Uskoro bi uvjeti trebali biti još bolji?

– Drago mi je da je grad Zadar prepoznao te uspjehe koji se događaju, kvalitetu tog sporta, nadam se da ćemo taj projekt uspjeti završiti u ovoj godini i da ćemo budućim generacijama ostaviti u nasljedstvo novi lijepi bazen i moderne skakaonice – zaključio je Nevešćanin.