22 velj 2024
LUKA BOŽIĆ MVP PROSINCA “Nema ničeg ljepšeg nego usrećiti navijače”
Foto: Dragana Stjepanović / ABA liga
KK Zadar

LUKA BOŽIĆ MVP PROSINCA “Nema ničeg ljepšeg nego usrećiti navijače”

Luka Božić proglašen je najkorisnijim igračem ABA lige za mjesec prosinac 2023. Vodstvo regionalnog natjecanja tako nije ponovilo besmislicu iz mjeseca studenog, kada je magičnog Luku, unatoč sjajnim igrama, zaobišlo to priznanje.

“Luka je i kroz mjesec prosinac dokazao svoju dominaciju na terenima AdmiralBet ABA lige gdje god se pojavio. Pored činjenice da je završio mjesec na samom vrhu po valorizaciji, doprinio je i trima pobjedama Zadra u pet utakmica koliko ih je odigrao u prosincu”, stoji u objavi na službenim stranicama lige.

U brojkama Luka je bio na prosjecima od 20 poena, 8,2 skoka i 7 asistencija po susretu uz prosječnu valorizaciju 27,6.

– Velika je čast za mene biti izabran za MVP-a u tako velikoj konkurenciji sjajnih igrača, od kojih neki igraju i Euroligu. Zahvaljujući mojim suigračima, trenerima i sjajnim navijačima uvijek imam potrebnu motivaciju i snagu da nastavim na toj razini – kazao je Luka.

Nakon 14 kola Zadar je na omjeru 7-7, a neke od tih pobjeda stigle su protiv najjačih momčadi lige, Cedevite Olimpije u Ljubljani te Partizana kod kuće.

– Pobjeđivati velike momčadi je uvijek posebno zadovoljstvo. I samo igranje protiv takvih protivnika u veličanstvenoj atmosferi je za svakog igrača nešto posebno, a nema ničeg ljepšeg nego usrećiti navijače i pobijediti ih – istaknuo je Božić za stranice ABA lige.

A o svojoj povezanosti sa trenerom Danijelom Jusupom već je puno puta govorio.

– Imam sjajan odnos s trenerom Jusupom. Jako sam mu zahvalan zbog mnogo stvari i pokušavam mu to vratiti na terenu. Njegova uloga je vrlo važna, jer je on za mene više od trenera. Vidim ga kao mentora i osobu koja mi želi samo najbolje kao čovjeku i samim time mi pomaže da postanem i bolji igrač – istaknuo je zadarski MVP.