16 lip 2024
VK ZADAR G. Jovančević: “Uvijek je cilj pobjeđivanje i napredak”
Foto: Nenad Opačić/ŠC Višnjik
Vaterpolo

VK ZADAR G. Jovančević: “Uvijek je cilj pobjeđivanje i napredak”

U VK Zadar 1952 rezimiraju još uvijek tekuću godinu i lagano se okreću onom što ih očekuje u sljedećoj.

– Prije svega 2023 ćemo pamtiti po tome što smo napravili jedan mali iskorak u seniorskoj ekipi, zatim odigrala se prva sezona Jedinstvene lige u konkurenciji mlađih juniora gdje smo bili drugi u prvenstvu Hrvatske i treći u Kupu. Također, naši juniori su također napravili korak naprijed, u biti, nastojimo podići nivo kvalitete u svim selekcijama u klubu i to je naš glavni cilj – ističe trener seniorske momčadi, Goran Jovančević.

Nećemo reći ništa novo ako kažemo da su u svakom sportu seniori ti koji pokreću sve.

– Oni su lokomotiva, odnosno ogledalo cijelog kluba i kroz njihov rezultat se mjeri uspješnost nekog sportskog kluba. Mi smo toga svjesni, međutim, da bi se cijeli taj program mogao ispratiti kako treba financijska situacija mora biti puno bolje posložena nego što je kod nas.

Međutim, i tu je vidljiv pomak u odnosu na prošle sezone, seniori su ove godine pravo osvježenje.

– Slažem se , u odnosu na ranije godine imamo više pobjeda nego u prijašnje tri sezone i to nas čini sretnima. Međutim, postoji žal i zbog propuštenih prilika pogotovo u susretima s Medvešćakom i ekipom KPK-a. Mislim da smo te utakmice odigrali ispod svog nivoa, ali nije jednostvano naučiti pobjeđivati.

Pogled prema naprijed, 2024. godina?

– Pogled je uvijek ružičast, nema mjesta niti defetizmu niti pesimističnim mislima. Puno puta sam rekao, cilj je pobjeđivanje i napredak. Sve to dolazi nakon mukotrpnog rada, ukoliko uložiš dosta energije u samu pripremu sve će ti se to kasnije vratiti. Prije skoka u bazena i svake utakmice, protivniku ne priznaš da je bolji dok to ne pokaže u bazenu, to je jedino ispravno razmišljanje – zaključio je Jovančević.