03 svi 2024
ODRŽAN ŽDRIJEB Sve je spremno za 2. izdanje Futsal Winter Festa na kojem će zaigrati 64 ekipe
Futsal

ODRŽAN ŽDRIJEB Sve je spremno za 2. izdanje Futsal Winter Festa na kojem će zaigrati 64 ekipe

Za pet dana, točnije 27. prosinca u dvorani Krešimira Ćosića na zadarskom Višnjiku počinje 2. izdanje Futsal winter festa Zadar koje će se igrati do 8. siječnja iduće godine. Za titulu najbolje momčadi na ovogodišnjem Futsal winter festu borit će se čak 64 momčadi iz cijele Hrvatske, a tim je povodom u press salonu Športskog centra Višnjik danas održano i službeno izvlačenje parova.

Kao i prošle godine, turnir i ove ima humanitarnu notu jer će se posljednjeg dana igrati humanitarni turnir pod nazivom “Četiri kantuna” na kojem će se prodajom karata po simboličnoj cijeni od dva eura, kao i donacijama, skupljati novčana pomoć za našu teško bolesnu dvogodišnju sugrađanku Niku Baždarić.

– Ove godine na turniru Četiri kantuna sudjeluju branitelj naslova Teatro bar, The bar i Golden Vip caffe, a ove godine nastupit će još i Sfinga restoran. Taj dan ćemo prodavati ulaznice za uspomenu po simboličnoj cijeni i na ulazu u dvoranu će se moći dati i donacije tako da se nadamo da ćemo barem na taj način uljepšati blagdane maloj Niki i njenoj obitelji – rekao je Vice Genda iz organizacijskog odbora turnira.

Futsal Winter Fest pandan je zagrebačkoj Kutiji Šibica i splitskom turniru Četiri kafića na kojem nastupaju najbolje malonogometne momčadi iz cijele Hrvatske. Genda kaže da i zadarski turnir definitivno ide tim stopama.

– Trudimo se biti dalmatinska verzija Kutiji šibica i nadamo se kako će ovaj naš turnir postati tradicionalan. Evo i ove godine imamo nekoliko ekipa van naše Zadarske županije koje nam stižu iz Solina, Dugopolja i Splita. Stvarno se nadamo kako će nas na malonogometnoj karti prepoznati u cijeloj Hrvatskoj – zaključio je Genda.

Branitelj naslova je MNK Varoš koji je ujedno i nositelj jedne skupine, dok je nositelj druge skupine prošlogodišnji finalist MNK Murvica. Natjecanje se igra po sustavu četiri plus jedan, a dodajmo i kako će pobjednička momčad osvojiti nagradu od 5 tisuća eura, drugoplasirani će kući ponijeti dvije i pol, a trećeplasirani tisuću eura.