22 velj 2024
BOKSAČKI KLUB ARES Deset medalja s PH i pehar za najboljeg boksača u 2023.
Borilački

BOKSAČKI KLUB ARES Deset medalja s PH i pehar za najboljeg boksača u 2023.

Prvenstvu Hrvatske u četiri različite dobne skupine s devetnaest boksača i boksačica gdje su osvojili ukupno deset medalja od čega pehar za najboljeg boksača PPH te jedno zlato, pet srebrnih i četiri brončane medalje.

Nastupali su i u sastavu Hrvatske boksačke reprezentacije, na Europskom prvenstvu, Svjetskom prvenstvu, pripremama, te jakim međunarodnim turnirima gdje su njihovi boksači osvojili ukupno osam medalja i to jedno zlato, četiri srebra, tri bronce i pehar za najboljeg boksača te pehar za najborbeniji par.

Treneri Nikola Marketin trener kadetske reprezentacije i Vedran Bajlo trener juniorske reprezentacije u 2023. godini bili su angažirani u radu s reprezentacijom.

Vedran Bajlo bio je trener juniorske reprezentacije na Europskom prvenstvu(Rumunjska), Svjetskom prvenstvu(Armenija) te na jakom međunarodnom turniru Sarajevo trophy dok je Nikola Marketin bio kao trener kadetske reprezentacije na petodnevnim pripremama reprezentacije u mjestu Mrkopalj te na jakom međunarodnom turniru u Podgorici, Crna Gora.

Nastupili su i na kolu Hrvatske boksačke lige u šestom mjesecu gdje su upisali četiri pobjede.

U 2023. godini nastupali su sljedeći boksači:

Ivan Nekić, Luka Bukvić, Roko Bukvić, Andrejas Baričević, Mihael Baričević, Luka Ninčević, Marino Sudinja, Ana Peša, Felinan Zasanski, Leon Dunatov, Toma Kačanić, Karlo Kačanić, Ivano Tur, Vito Begonja, Mihovil Čulina, Šime Baradić, Nikola Matić, Petar Pavlović, Ivona Galešić.

Boksački klub Ares organizirao je dva velika turnira i to 1. Memorijal Damir Zrilić u travnju gdje su nastupali boksači iz cijele Hrvatske te boksački spektakl 1.Croatian Knights u Dragama, međunarodni turnir gdje su nastupali boksači iz Hrvatske, BIH, Slovenije, Slovačke i Ukrajine.

Također su sudjelovali u organizaciji u Ekonomskoj školi s teoretskim i praktičnim predavanjima o vršnjačkom nasilju kako prepoznati te kako reagirati na nasilje.

Petnaestak naših boksača sudjelovalo je i na utrci Linijom obrane grada Zadra.

Trener Nikola Marketin bit će voditelj sportskog projekta u dječjem vrtiću Petar Pan u Zadru a potpisali su i suradnju sa Zadarskim sveučilištem.

U sljedećoj godini imaju velike planove u natjecateljskom i organizacijskom smislu.

Natjecat će se s preko trideset boksača i boksačica na svim Pojedinačnim Prvenstvima Hrvatske te Hrvatskoj boksačkoj ligi.

Organizirat će i dva boksačka spektakla u travnju i kolovozu.

Također će organizirati, javne tribine, radionice i trening seminare pod nazivom “BOKSOM PROTIV NASILJA”

Aktivno su sudjelovali u različitim aktivnostima kao što su edukacije o vršnjačkom nasilju, humanitarne akcije te podrška lokalnoj zajednici.

Uz buduće planove za intenzivno natjecanje, organizaciju spektakularnih događaja te edukativnih aktivnosti poput “BOKSOM PROTIV NASILJA”, klub želi promovirati boks unutar grada i županije. S ponosom ističemo preko 160 djece koja sudjeluju u radu kluba te s nestrpljenjem iščekuju sljedeću godinu.

Cilj im je promovirati boks u gradu i županiji.