27 velj 2024
TREĆI U HRVATSKOJ S. Martinović: “Imao sam zlato u rukama i ispustio ga svojom krivicom”
šah

TREĆI U HRVATSKOJ S. Martinović: “Imao sam zlato u rukama i ispustio ga svojom krivicom”

Saša Martinović osvojio je treće mjesto na Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske u šahu, koje se održalo u prostorijama Hrvatskog šahovskog saveza u Zagrebu.

Zadarski velemajstor imao je pet pobjeda, pet remija i jedan poraz, a za ovaj je doseg dobio osam rejting-bodova.

– Nakon osvojenog Prvenstva, 2020., treće mjesto mi je najveći uspjeh na državnim prvenstvima, pa se ne može smatrati lošim rezultatom. To potkrepljuju i zarađeni rejting bodovi – kaže Martinović te dodaje.

– Međutim, ostaje veliki žal za više. Mislim da sam igrao najbolji šah i da mi je prvo mjesto oduzela isključivo partija u 8. kolu protiv Blažimira Kovačevića. Njega sam potpuno nadigrao i vidio sam desetak načina da partiju privedem kraju, međutim odabrao sam baš potez gdje sam šokantno dopustio obrat i još i izgubio. To je sigurno bio najbolniji poraz u mojoj karijeri jer bih pobjedom vjerojatno lako osvojio turnir. A pozicija je bila takva, da mislim da bi i svaki amater pobijedio. No što je, tu je. Vjerojatno je i umor igrao veliku ulogu jer pet tjedana nisam bio doma, već igram jedan turnir nakon drugoga. Srećom, sad konačno imam dužu stanku, pa ću moći napuniti baterije za daljnje izazove – zaključio je Martinović.