26 velj 2024
BADMINTON ZA SVE Odličan turnir u Zadru kao najava još većega sljedeće godine
Foto: Badminton Zadar
Ostali sportovi

BADMINTON ZA SVE Odličan turnir u Zadru kao najava još većega sljedeće godine

U Športskom centru Višnjik održan je turnir “Badminton za sve – Zimsko izdanje” u organizaciji Badmintonskog kluba Zadar. Nastupilo je ukupno 36 sudionika iz Zadra, Splita, Makarske i Bjelovara te s otoka Brača, koji su se natjecali u kategorijama muški pojedinačni (MS), ženski pojedinačni (WS), muški parovi (MD), ženski parovi (WD) te mješoviti parovi (XD).

Uz geslo “Dodajte badminton u svoj život”, turnir je imao za cilj, ne samo proslaviti sport, već ga i integrirati u život lokalnog stanovništva. Zanimljiv aspekt ovog izdanja bila je uključenost igrača koji nisu bili povezani s bilo kojim klubom, što se uklapa u misiju organizatora da proširi doseg ovoga sporta. Napor Badmintonskog kluba Zadar u promoviranju badmintona kao sporta i podizanju svijesti na zadarskom području bio je očit u ovom uspješnom pothvatu, označavajući njihov drugi trijumf u tome.

Rezultatski najuspješniji klub bio je BK Iader sa 14 medalja, od čega osam zlatnih. Uspješni su bili i BK Split, BK Zadar, BK Škrok, a prve medalje osvojili su i igrači bez kluba. Najbolji su nagrađeni medaljama te praktičknim poklonima.

Kompletni rezultati dostupni su online, dok se zanimljive fotografije i videozapisi s događaja mogu pronaći na društvenim mrežama i službenoj web stranici turnira.

– Hvala svim sudionicima, posjetiteljima i sponzorima na njihovim doprinosima. Za sljedeću godinu pripremamo još grandiozniji turnir, koji je planiran za travanj-svibanj. Svim zaljubljenicima u sport želimo sretan Božić i uspješnu novu godinu u kojoj nestrpljivo očekujemo nove susrete na sportskim terenima – poručili su organizatori iz Badmintonskog kluba Zadar.