04 srp 2024
PRVA ŽNL ZADARSKA Sabunjar petardom do prvog mjesta na polusezoni
Foto: NK Sabunjar Privlaka
Domaći nogomet

PRVA ŽNL ZADARSKA Sabunjar petardom do prvog mjesta na polusezoni

Odigrane su i posljednje dvije utakmice jesenskog dijela sezone Prve ŽNL zadarske. Sabunjar je na domaćem terenu uvjerljivo svladao Dalmatinac i tako si osigurao blagdane na vodećem mjestu, dok je u dvoboju sredine ljestvice Velebit u gostima svladao Novu zoru.

Sabunjari su sve riješili praktički već u prvom poluvremenu. Mrežu gostiju iz Crnog načeo je Ivan Ninčević u 11. minuti, da bi Kristijan Bandalo golovima u 35. i 38. osigurao domaćima 3:0 na poluvremenu. U nastavku je dva zgoditka zabio i Zvonimir Glavan (46′, 75′) za konačnih 5:0 i zasluženo slavlje momčadi iz Privlake prevođene trenerom Juricom Lonićem.

Glavan je tim pogocima skočio na četvrto mjesto ljestvice strijelaca, iza Nina Jurjevića-Adžića iz Bibinja (16 golova), Mate Šarina iz Pakoštana (12) te Matea Verunice iz Dragovoljca (11).

Velebitu je za slavlje u Sv. Filipu i Jakovu bio dovoljan jedan pogodak i to onaj Antona Rašića u 15. minuti. Tako su Benkovčani skočili na devetu poziciju, a Novu zoru spriječili da se popne na petu ili čak diobu četvrte.

Prvenstvo se nastavlja početkom ožujka sljedeće godine.

Standings provided by Sofascore