27 srp 2024
Chicksice uzele vrijedan bod na gostovanju kod Alumnusa
Foto: Andrej Jančijev
Futsal

Chicksice uzele vrijedan bod na gostovanju kod Alumnusa

U drugom kolu Prve HMNLŽ igračice Futsal Super Chicksa u gostujućem srazu s Alumnusom ostvarile su vrijedan bod. Nastupile su „Chicksice“ bez četiri igračice, što zbog ozljeda što zbog bolesti te je to stvaralo dodatan problem.

U prvom poluvremenu dobro su se branile Zadranke i strpljivo su čekale svoju priliku prema naprijed, najviše iz tranzicija i prekida. Nakon udarca iz kuta odigrala se uvježbana akcija koja je „crveno-crne“ dovela do vodstva od 1:0 predivnim pogotkom Lane Alić.

Domaće igračice u drugom poluvremenu dižu pritisak, dolaze do izjednačenja prvenstveno zbog kratke rotacije i pada koncentracije. Nakon toga iz zadarskog kuta gol koji pada izgleda pomalo i „jeftino“ no ubrzo Nina Mijoč vraća prednost u redove zadarske ekipe. Igra bez vratara (golman-igrač) Alumnusa nikako ne ide na mlin „Chickiscama“ te tu rade preokret na 3:2. Svega pet sekundi prije kraja, kada je izgledalo da je sve izgubljeno Nina Mijoč s(p)retno zabija pogodak kojim postavlja konačnih 3:3.

Na kraju Futsal Super Chicks imaju za čime žaliti, bilo je prilike za uzeti sva tri boda ali bod s teškog gostovanja itekako je zadovoljavajući, a najpoštenije na kraju je bilo i podijeliti bodove.

Čestitke curama kako su odigrale utakmicu. Pokazali smo da možemo igrati protiv svakoga iako se još nismo kompletirali i odigrali u punom sastavu. Sad se pripremamo za MC Plus koji nam stiže u trećem kolu u subotu. Pokušat ćemo odigrati što bolje protiv prošlogodišnjih prvakinja koje su uz Dinamo i ove sezone najveći favoriti za naslov – istaknuo je nakon utakmice trener Luka Marinović.