27 velj 2024
ZADAR DOČEKUJE BORAC Danijel Jusup: “U ovom trenutku to je to što se tiče momčadi”
Foto: KK Zadar
KK Zadar

ZADAR DOČEKUJE BORAC Danijel Jusup: “U ovom trenutku to je to što se tiče momčadi”

Veliku pobjedu protiv Cedevite Olimpije u prošlom kolu regionalne lige košarkaši Zadra žele potvrditi novom i to pred svojim navijačima. U Dvorani Krešimir Ćosić protivnik će im večeras od 20 sati biti Borac Čačak, momčad s kojom Zadar ima dugu povijest odnosa. Od šest dosadašnjih susreta u regionalnom natjecanju izgubio je samo jedan, dok je prošle sezone oba puta slavio. Zadarski navijači, koji u velikom broju najavljuju dolazak na utakmicu, nadaju se nastavku niza.

– Igrat ćemo protiv momčadi čiji su igrači agilni, brzi, skočni, koja je dosta promijenila stil igre u odnosu na prošlu godinu. Uz napadačku kvalitetu koju donosi Tasić, imaju i Franklina koji napadačkim skokom i rampama može napraviti problem. Nadam se da ćemo to neutralizirati – rekao je u najavi Danijel Jusup, koji se osvrnuo i na dolazak Juana Davisa.

– Potpisali smo s ugovor s Davisom, ali on tek danas dolazi. Ako se i obave formalnosti, ne možemo računati na njegov ozbiljan doprinos. Zahvaljujem Nadzornom odboru koji je ispoštovao moju želju. U ovom trenutku to je to što se tiče momčadi – rekao je trener Zadra.

Dobra je vijest da su svi zdravi i moći će participirati u igri koliko bude trebalo. U odnosu na prošle utakmice, neće biti Ivana Njegovana, koji je ove sezone odigrao tek 10 minuta u natjecanju i poslan je na posudbu u Bosco. Jedan od onih na koje će trener Jusup zasigurno računati je Dario Drežnjak, po statističkim pokazateljima drugi najbolji igrač Zadra u ovoj sezoni.

– Momčad Borca dosta je promijenjena u odnosu na prošlu sezonu. Došla su nova pojačanja, igraju čvrsto u obrani i imaju dosta napadačkog talenta, pri čemu posebice mislim na visokog Tasića, koji im je donio sigurnost iznutra i izvana. Očekuje nas dosta zahtjevna utakmica, koja će zatražiti od nas da cijelo vrijeme zadržimo fokus. Znamo njihove kvalitete, ali kao i svaka momčad imaju i svoje mane koje ćemo pokušati iskoristiti i napadati ih tamo gdje mislimo da su najslabiji – rekao je Drežnjak.

Utakmica u Dvorani Krešimir Ćosić počinje u 20 sati uz izravan televizijski prijenos na Areni Sport 1.