27 velj 2024
NJEGOVAN NA POSUDBI Denis Pleslić: “Mislim da će mu to koristiti u košarkaškom razvoju”
Foto: Zvonko Kucelin / KK Zadar
KK Zadar

NJEGOVAN NA POSUDBI Denis Pleslić: “Mislim da će mu to koristiti u košarkaškom razvoju”

Ivan Njegovan, 19-godišnji centar Košarkaškog kluba Zadar, sezonu će nastaviti na posudbi u zagrebačkom Boscu, trenutačno posljednjeplasiranoj momčadi Premijer lige. Bio je to logičan slijed događaja nakon što je klub angažirao Amerikanca Juana Davisa.

– Njegovan ima ugovor s KK Zadrom do kraja sezone 2025./26. Njegov odlazak na posudbu u Bosco je jedna vrlo kvalitetna stepenica u razvoju mladog igrača i mislim da će mu koristiti u njegovom košarkaškom razvoju. Nakon ove sezone, on će se ponovno priključiti seniorskoj momčadi Zadra i tražiti svoju priliku u sljedećoj sezoni. On se složio s tom procjenom struke i zadovoljan je što će se razvijati tim putem, a mi mu želimo puno sreće i očekujemo ga nakon ove sezone ponovno u našoj momčadi – rekao je Denis Pleslić, sportski direktor KK Zadar, istaknuvši da sve ugovorne obveze prema igraču do kraja sezone preuzima zagrebački klub.

Kakva je situacija sa Petrom Vujačićem, kojemu 26. prosinca ističe tromjesečni ugovor sa Zadrom?

– Klub se do 15. prosinca mora očitovati o produženju ugovora. Struka će na vrijeme odlučiti o tome – zaključio je Pleslić.