26 velj 2024
DAVID GUNJEVIĆ: “Kada sam angažirao Danijela Jusupa, bio mu je to šesti dolazak u klub”
Foto: Šime Zelić / KK Zadar
KK Zadar

DAVID GUNJEVIĆ: “Kada sam angažirao Danijela Jusupa, bio mu je to šesti dolazak u klub”

David Gunjević bio je jedini kandidat koji se prijavio na natječaj za direktora Košarkaškog kluba Zadar, koji je prošlog tjedna jednoglasno poništen od strane Nadzornog odbora, bez dodatnog obrazloženja. Slijedom stvari, Gunjeviću smo poslali nekoliko pitanja na koja je, bez odgode, odgovorio.

Kako komentirate poništenje natječaja za direktora na kojemu ste bili jedini kandidat?

– S obzirom na događanja koja su prethodila, a pritom mislim na spornu prepisku, teško je reći da je više itko iznenađen ovakvim ishodom. Međutim, smatram da bi Nadzornom odboru bilo korisno razjasniti koji su točno kriteriji presudili u donošenju odluke o poništenju, jer šutnjom bi samo potvrdili ono što je već napisano u WhatsAppu, a na takav bi način proces odabira direktora, kao i ostalih pitanja unutar kluba u budućnosti mogao postati upitan.

Je li Vas itko iz kluba kontaktirao i pozvao na razgovor?

– Do sada nisam primio nikakav službeni poziv od strane kluba.

Jeste li dobili objašnjenje od strane ljudi iz NO-a zašto je natječaj poništen?

– Do ovog trenutka nisam primio službeno objašnjenje odluke o poništenju natječaja. Prema informacijama na društvenim mrežama i kuloarima, nisu razmatrali moju prijavu jer sam smjenom dobio otpremninu te je zato natječaj poništen. A dodatno i zbog razloga iz prepiske već opisanih osobnih preferencija bivših predsjednika i potpredsjednika NO-a.

Moja smjena, prema pak službeno poznatim razlozima, dovela je i do otpremnine na način koji je praksa u poslovnom svijetu. Naglašavam da bi danas isto postupio jer to smatram ispravnim, u protivnom se ne bih ponovno prijavio, što je također praksa u poslovnom svijetu. Prema tome, činjenica je da otpremnina koja je iznosila 3.965 eura i 43 centa po tome nije smislen, a ni opravdan razlog.

Uzmimo za primjer OpenAl i Sama Altmana ili pak nama bližeg Hajduka i Mislava Karoglana pa do samog Kluba, što je u ovom trenutku nakon sjajne izvedbe protiv Olimpije i bitnije, kada sam angažirao Danijela Jusupa, kojemu je to bio šesti dolazak u klub s prethodno isplaćenim otpremninama. Isto tako bit ću slobodan iskoristiti priliku i spomenuti da vrijednost otpremnine ni približno ne pokriva točno godinu dana mog “volontiranja” u klubu.

Hoćete li se prijaviti na novi natječaj kada on bude raspisan?

– U ovom trenutku ne bih znao odgovoriti na ovo pitanje. Ostalo je još puno toga do ispunjenja plana kojega bi htio završiti, ali isto tako kakvu ću odluku donijeti ovisi o tome kako će se ostale stvari posložiti – zaključio je bivši direktor KK Zadar.