07 srp 2024
KRG SIRENA Nera Krezić: “Iza svih ovih rezultata stoji puno truda, rada, odricanja”
Gimnastika

KRG SIRENA Nera Krezić: “Iza svih ovih rezultata stoji puno truda, rada, odricanja”

Izvrsne rezultate na svim natjecanjima na kojima nastupaju ostvaruje predstavnice Kluba ritmičke gimnastike Sirena. Najnovije lijepe vijesti stigle su iz Vrsara gdje je bilo održano Pojedinčno i ekipno prvenstvo Hrvatske u apsolutnom programu ritmičke gimnastike.

U ekipnoj juniorskoj konkurenciji (Vita Franov, Stella Patrk) bile su druge, Franov je u pojedinačnoj konkurenciji s loptom također bila srebrna a brončana u vježbi s čunjevima. U konkurenciji kadetkinja ekipno srebro osvojile su (Noemi Deanne Marcikić, Karla Šarić), Pojedinačno, prvakinja s obručem je Noemi Deanne Marcikić. Marcikić je stigla i do srebra u vježbi s trakom. Mlađa kadetkinja Eva Škoda (KRG Sirena Zadar) osvojila je broncu u vježbi s loptom.

-Jako smo ponosni na rezultate naših natjecateljica. Svakodnevni treninzi, trud i rad su se isplatili, cure su imale odlične izvedbe. Vita Franov je ovim nastupom s dvije ocjene preko 23.000 boda ostvarila status juniorske A reprezentacije – istaknula je trenerica Nera Krezić, KRG Sirena Zadar.

Jesu li se nadali ovako dobrim ostvarenjima?

– Odradili smo puno pripremnih natjecanja, što međunarodnih prijateljskih turnira, što CRO Gym liga, trud je enorman, očekivali jesmo ovakve rezultate iako su iskreno i mene iznenadili, ovo je stvarno bilo izvrsno.

Put do odličja je jako trnovit?

– Itekako, cure treniraju svakodnevno po tri sata, vikendima smo na natjecanjima, sve to treba uskladiti sa školskim obvezama, ogromna je podrška roditelja, ovo je zajednički uspjeh, djece, roditelja, nas trenera, svih u klubu.

Letvicu ste visoko podignuli?

– Jesmo, haha. Može se reći da su tu sada već i neka očekivanja. Sve smo bolji, od prošle godine imamo i po prvi puta predstavnicu u juniorskoj reprezentaciji, Vitu Franov koja je sada svojim odličnima nastupima stigla i do A statusa.

Što dalje?

– Imamo prijelazni period gdje rezimiramo sezonu, gledamo što možemo još unaprijediti i poboljšati, stanke nema, novi izazovi su ispred nas i to nas veseli – zaključila je Krezić.