24 velj 2024
TAEKWONDO KLUB PLOVANIJA Sedam odličja na “Kupu Marjana”
Uncategorized

TAEKWONDO KLUB PLOVANIJA Sedam odličja na “Kupu Marjana”

Predstavnici Taekwondo kluba Plovanija nastupili su na natjecanju Kup Marjana 2023 u organizaciji Taekwondo kluba Marjan iz Splita.

Na natjecanju su klub predstavljali članovi u konkurenciji Kick, Mlađi Kadeti i Juniori. Ovo je ujedno bilo i prvo natjecanje gdje su nastupili njihovi najmlađi natjecatelji u kick-u. Lara Strsoglavec Benjamin Brkljača, Viktoria Čačić, Mia Milić i Manuela Paić koji su izborili vrhunske rezultate, te su u konkurenciji djevojčica izborili 2. ekipno mjesto što je velik rezultat s obzirom na konkurenciju.

Lara Strsoglavec osvojila je srebro (2. mjesto), Benjamin Brkljača srebro (2 mjesto), Viktoria Čačić zlato (prvo mjesto), Mia Milić broncu (treće mjesto) te Manuela Paić je za 4 boda razlike izgubila ulazak u polufinale.

U konkurenciji mlađih kadetkinja -33 kg Leona Lleshi nastupila je u A konkurenciji do crnog pojasa, zaustavljena je borbu prije polufinala. Mlađi Kadeti -51 kg ,Maks Baraba u polufinalu slavio je pobjedom, no zbog ozljede nije uspio nastupiti u finalnoj borbi te je tako osvojio drugo mjesto (srebro).

Juniorka -55 kg Nika Kulaš u jednoj od najtežih kategorija osvojila je 3. mjesto i osvojila broncu. Juniori -68 kg, Šime Buovac u finalnoj borbi osvojio je zlato. 

S natjecanja su se predstavnici Plovanije vratili sa 7 medalja, od čega 2 zlata, 3 srebra i 2 bronce.