27 velj 2024
U Sukošanu počinje Futsal liga osnovnih škola Zadarske županije
Futsal

U Sukošanu počinje Futsal liga osnovnih škola Zadarske županije

Svečano otvorenje Futsal lige osnovnih škola Zadarske županije održat će se u utorak, 28. studenoga u sportskoj dvorani Osnovne škole Sukošan.

Riječ je o organizaciji i provedbi školskih natjecanja, odnosno futsal lige osnovnih škola Zadarske županije za dječake, u skladu s osnovnim ciljevima djelovanja Županijskog saveza školskog športa Zadarske županije pod pokroviteljstvom Zadarske županije.

Svrha projekta je predstavljanje lige ciljanoj populaciji, stvaranje interesa javnosti i podizanje svijesti o važnosti sporta. Želja je kroz ovakvu vrstu programa animirati mlade kroz sport, pozitivno utjecati na rast i razvoj te kroz sportske manifestacije poticati interes za zdravim načinom života u toj ključnoj i senzibilnoj fazi razvoja.

U ovoj ligi sudjelovati će oko 400 natjecatelja, učenika osnovnih škola Zadarske županije raspoređenih u 32 ekipe uključene u natjecanje. Konkretno, radi se o najmasovnijem natjecanju u sustavu školskog sporta na području Zadarske županije i ujedno veliki organizacijski iskorak.