07 srp 2024
GRADU S LJUBAVLJU Splićanima prvo mjesto, pohvale i čestitke svim sudionicima!
Mlađe kategorije

GRADU S LJUBAVLJU Splićanima prvo mjesto, pohvale i čestitke svim sudionicima!

Nakon dva održavanja u dvoranama 3 i 4 Krešinog doma završio je 26. po redu Međunarodni košarkaški turnir za mlađe uzraste „Gradu s ljubavlju“ u organizaciji Škole košarke Zadar.

KK Split – pobjednik turnira

Nastupila su djeca rođena 2012 i to ekipa BSC iz Bratislave (Slovačka), KK Troti iz Slovenije, KK Dubrava, KK Cedevita Junior, OKK Dražen Petrović, KK Split te domaćin Škola košarke Zadar s dvije selekcije, 2012. i 2013. godište.

Škola košarke Zadar 2012/13

Prvo mjesto osvojila su djeca s Gripa, mladi Splićani su sve svoje suparnike nadigrali a u finalu su bili bolji od BSC Bratislave 36:20. Treće mjesto pripalo je Cedeviti Junior koja je nadigrala ŠK Zadar 1. Peti su Šibenčani iz OKK Dražen Petrović, šesti slovenski Troti, sedma ŠK Zadar 2 a osma Dubrava.

Najbolji strijelac turnira je Vito Ivanov (ŠK Zadar 1) s 46 koševa.

U idealnoj petorci su Jakov Džaja (Cedevita), Vito Ivanov (ŠK Zadar 1), Marko Bazina (Split), Frane Grgurević (Split), Lukaš Voltek (BSC).

Umberto Piasevoli

– Prije svega zahvalio bih svim sudionicima, bila je ovo prva fešta košarke dva dana. Kod ovih uzrasta nema kalkuliranja, stvarno je užitak bio gledati tu djecu. Moram pohvaliti naše najmlađe 2013. godište koji su zauzeli sedmo mjesto u odličnoj atmoferi vrijednoj finala. Dva puta su gubili desetak razlike od Dubrave da bi na kraju slavili 42:38. Splićani su pokazali dominaciju i zasluženo osvojili prvo mjesto. Jedna lijepa tradicija ide dalje i to je najvažnije – istaknuo  je idejni začetnik ovog turnira, Umberto Piasevoli iz ŠK Zadar.