27 velj 2024
ROKO JURLINA: “Vjerujem da će kroz sezonu ova momčad doseći maksimum svog potencijala”
Foto: KK Zadar
KK Zadar

ROKO JURLINA: “Vjerujem da će kroz sezonu ova momčad doseći maksimum svog potencijala”

Na turniru juniorske ABA lige u Laktašima mladi košarkaši Zadra završili su na trećem mjestu, iza domaćina Igokee i Krke. Igrači Roka Jurline najveću priliku za pobjedom propustili su u prvom kolu protiv slovenskog sastava, kada su poraženi u produžetku rezultatom 75:82, dok ih je Igokea porazila uvjerljivije, 91:74.

– U najavi turnira naveo sam sve objektivne probleme s kojima smo se susretali u pripremi. Prije svega, ljetos smo ostali bez četiri igrača koji su trebali biti nositelji ove generacije, a to nije lako nadoknaditi, a nedavno nam se ozlijedio i jako bitan igrač Toni Josipović. Tako su se neki dečki našli u novim ulogama u kojima do sada nisu bili, a ostali smo na samo jednom visokom igraču Vici Grbiću, koji je prije puta s nama odradio samo jedan trening. Sve to, kao i činjenica da ove sezone još nismo imali juniorskih utakmica, itekako nam je otežalo pripremu za ovaj turnir – u uvodu će trener Jurlina, koji ipak nije posve nezadovoljan nastupom u Laktašima.

– Od momaka sam tražio da daju svoj maksimum na terenu, što su i napravili. Ostaje žal za utakmicom protiv Krke, koju smo kontrolirali praktički cijelo vrijeme, ali u dva-tri navrata nismo iskoristili priliku da je prelomimo. Riječ je o vrlo dobrom protivniku, koji se za ovaj turnir i pojačao jednim odličnim igračem iz Zlatoroga. Na kraju smo pali u produžetku, ali nemam što zamjeriti igračima.

Igokea je opravdala ulogu favorita i osvojila prvo mjesto na turniru te izborila plasman na završnicu.

– Oni ulažu jako velik novac u omladinski pogon i to je bilo za očekivati. Parirali smo im praktički 38 minuta, bili smo stalno na dva posjeda zaostatka, ali njihova individualna kvaliteta i širina rostera su na kraju presudili. Rekao bih da smo odigrali čak i bolje nego protiv Krke, ali sve je to dio procesa. Mislim da ćemo s kvalitetnim radom i iskustvom koje će ovi igrači skupljati u novim ulogama rasti kako sezona bude odmicala – rekao je Jurlina pa zaključio.

– Situacija je takva kakva je, imamo deficit u visini kojega je teško nadoknaditi i tu nam protivnici rade velike probleme. No, ovi momci daju sve od sebe, ja vjerujem u njih i vjerujem da ćemo kroz sezonu dostići maksimum potencijala ove momčadi, a za što će to biti dovoljno, vidjet ćemo.

Najefikasniji igrač Zadra na turniru bio je Josip Badrak s ukupno 27 poena u dvije utakmice, dok su Luka Bilokapić i Manuel Dundović postigli po 23, Šimun Lončar 20, Vice Grbić 19, a Niko Šare 17.