20 velj 2024
ZADAR KOD IGOKEE Arijan Lakić: “Igrat ćemo kao da nam je to najvažnija utakmica sezone”
Foto: KK Zadar
KK Zadar

ZADAR KOD IGOKEE Arijan Lakić: “Igrat ćemo kao da nam je to najvažnija utakmica sezone”

Nakon osam kola u regionalnoj ABA ligi Zadar ima, s obzirom na težak raspored, vrlo dobar učinak od četiri pobjede i isto toliko poraza. Danas ga, pak, očekuje vrlo izazovan zadatak želi li ostati u pozitivnom omjeru, budući da gostuje u Laktašima, kod jedne od najboljih momčadi lige – Igokee. Najbolja momčad susjedne Bosne i Hercegovine do sada je ostvarila šest pobjeda, a posebno su impresivne dvije posljednje, protiv Partizana u Beogradu i Budućnosti na domaćem terenu. Zadrov cilj je jasan: maksimalnim zalaganjem i energijom održati što duže držati neizvjesnost i iskoristiti priliku za pobjedu ako se ona ukaže.

– Radi se o iskusnoj momčadi u kojoj dominiraju srpski igrači, s Moodyjem u kojem su dobili kvalitetu na poziciji playmakera. Na svakoj poziciji imaju dva ili tri kvalitetna igrača. Eksplozivni mladi Kondić pokazao je kvalitetu u dvije posljednje utakmice u kojima Gordić nije nastupio, Atić se promovirao u skorera i kreatora, Tanasković je igrač s najboljom valorizacijom, a dominiraju i u napadačkom skoku, najprije zbog Nikolića koji svojom visinom dolazi do skokova, ali i Milosavljevića iz vanjske linije. Mogu zadržati visok intenzitet igre, posebice u obrani i tu lome protivnika. Imaju dva izuzetna rezultata uz jedan bizaran poraz od FMP-a kod kuće, imaju svježinu, dobro raspoređenu minutažu i mene njihovo mjesto na tablici ne iznenađuje – kaže Danijel Jusup, trener Zadra.

Foto: KK Zadar

Zadar je put krenuo kompletan, iako još nije sigurno hoće li igrati Mazalin, koji je trenirao po posebnom programu. Arijan Lakić kaže kako će svi koji budu na raspolaganju treneru dati sve od sebe da se kući vrate s bodovima.

– Ove pobjede protiv vodećih momčadi lige meni nisu iznenađenje, jer je Igokea ozbiljna, iskusna momčad s dosta dobrih igrača. Na mojoj poziciji su dvojica različitih igrača koji upotpunjuju jedan drugoga, s tim da je Moody malo brži i niži od Gordića. Gledali smo kako igraju i dogovorili se kako ćemo se obraniti, vidjet ćemo u utakmici hoćemo li uspjeti. Imaju  vrhunsku igračku i trenersku kvalitetu, mi ćemo igrati kao da nam je to najvažnija utakmica sezone, ostaviti svu energiju koju imamo na terenu i pokušati postići što bolji rezultat – kazao je Lakić.

Utakmica se igra večeras (petak) s početkom u 20 sati, uz izravan prijenos na Areni Sport 1.