24 velj 2024
DINO MARTINOVIĆ: “Poruke su potpuno krivo interpretirane i prezentirane javnosti”
Foto: KK Zadar
KK Zadar

DINO MARTINOVIĆ: “Poruke su potpuno krivo interpretirane i prezentirane javnosti”

Posredstvom Josipa Begonje, djelatnika Košarkaškog kluba Zadar zaduženog za suradnju s medijima, dobili smo očitovanje Dina Martinovića, predsjednika Nadzornog odbora kluba na whatsapp skandal. Prenosimo ga u cijelosti.

“Prije svega sam žalostan da privatne prepiske dolaze u medije gdje im nije mjesto i da se od strane medija tumače na potpuno krivi način kako bi se plasirale bombastične priče koje štete KK Zadru.

U ovom slučaju radi se o WhatsApp grupi koja služi kako bi kolega Kljajić i ja pomogli savjetima operativnoj marketing službi KK Zadra. Radi se o mladim dečkima kojima smo se stavili na raspolaganje kako bi pomogli unaprijediti marketinške i PR procese u Klubu. Ovom prilikom jedan od njih se ponio izuzetno neprofesionalno i proslijedio je tu komunikaciju u krive ruke koja je završila u medijima.

Naime, u tu grupu došao je upit kako da odgovore na novinarske upite, vezane za natječaj za direktora o nastavku selekcijskog procesa nakon isteka roka za prijavu. Odgovor koji su dobili je da će se nakon isteka roka prijave sazvati sjednica NO-a na kojoj će se odlučiti o daljnjem tijeku selekcijskog postupka.

S obzirom da je g. Gunjević bio jedini kandidat, ja sam ih kao prve ljude marketinga Kluba pripremio na izgledni scenarij da će NO vjerojatno poništiti natječaj ako g. Gunjević bude jedini kandidat. To je bio moj osobni stav kojeg ću predložiti ostatku NO-a na sjednici o kojoj će se NO izjasniti.

S obzirom da je bivši direktor smijenjen 27. veljače, prije nepunih 9 mjeseci, te mu je isplaćena ugovorna otpremnina, ja sam zaista uvjeren da je to jedini logični scenarij koji je sasvim normalan u poslovnom svijetu kad se bira novi direktor.

Ono što sam napisao vezano za učlanjivanje u HDZ je bila šala za internu namjenu koja je trebala ostati u toj WhatsApp grupi. Vjerujem da svi koji poznaju g. Gunjevića i njegov stav prema HDZ-u, razumiju da je to bila samo sarkastična šala. Pozicija direktora KK Zadra nije nipošto politička funkcija i pripadanje bilo kojoj političkoj opciji nije prednost niti ne daj bože uvjet za imenovanje direktora KK Zadra. Vjerujem da tu činjenicu potvrđuje i to što je jedina prijava došla od g. Gunjevića, a ne od nekog drugog kandidata koji ima bilo kakav politički background.

Ovo isto objašnjenje nastale situacije sam iskomunicirao i prema ostatku NO-a, a detaljnije o cijeloj situaciji kao i izboru direktora, raspravljat ćemo na sjednici NO-a idući tjedan na kojoj će jedna od tema biti i moj mandat koji ću staviti na raspolaganje i glasanje.

Ovim putem htio bih se ispričati svim navijačima i simpatizerima koji su svjedočili ovoj priči koja je nepotrebno izašla u javnost. Nažalost su poruke potpuno krivo interpretirane i prezentirane javnosti na način da izazovu štetu Košarkaškom klubu Zadar”, stoji u poruci Dina Martinovića.