27 srp 2024
NAGRADA GRADA ZADRA Matej Nevešćanin: “Za Olimpijske igre radit ćemo još jače nego do sada”
Skokovi u vodu

NAGRADA GRADA ZADRA Matej Nevešćanin: “Za Olimpijske igre radit ćemo još jače nego do sada”

Fantastičnu godinu koja je iza njega Matej Nevešćanin, najbolji hrvatski skakač u vodu, član KSV Zadar 2011, okrunio je još jednim priznanjem, godišnjom nagradom Grada Zadra.

– Jako sam sretan zbog ovog priznanja, jer je uvijek poseban osjećaj kada si prepoznat u svome gradu. Ova nagrada nije samo moja, nego cijelog tima ljudi bez kojih ti rezultati ne bi bili mogući. Sretan sam i zbog njih i zahvalan Gradu Zadru na ovoj nagradi – kaže Matej.

A rezultati zbog kojih je Matej ovo zaslužio su prije svega titula europskog juniorskog prvaka osvojene ove godine, ali i prvi nastup na Svjetskom seniorskom prvenstvu.

– Prošla sezona bila je daleko najuspješnija u mojoj dosadašnjoj karijeri, ne samo zbog tih rezultata, nego i zato što sam prvi put nastupio na seniorskoj razini. Mogu reći da smo se lijepo predstavili i u seniorskim skokovima i nadam se da ćemo kroz koju godinu i tu biti konkurentni.

A da bi tako bilo, potrebno je još puno rada. To jako dobro zna i Šime Perić, Matejev trener.

– Ovo priznanje nije došlo preko noći. Trebalo se svako jutro dizati prije škole pa u 6 sati u teretanu, zatim u školu pa nakon toga drugi trening i navečer treći. Svako priznanje je lijepo i dobro kao motivacija za daljnji rad. Mi ćemo nastaviti ovako raditi, kako bismo u budućnosti pokušali ostvariti još bolje rezultate – ističe Perić.

A priznanje je Matej stiglo i iz SAD-a, gdje će 2025. nastaviti svoj sportski put.

– To je velika stvar za mene i hvala svima koji su mi pomogli da se to realizira. Nadam se da ću opravdati očekivanja i tamo nastaviti s dobrim rezultatima, ali prije toga imamo još posla i u Hrvatskoj – kaže zadarski skakač.

Šime Perić i Matej Nevešćanin (Foto Kurti)

A taj “posao” je i pokušaj da se ostvari još jedan, najveći san, plasman na Olimpijske igre. Koliko je realno da to bude već u Parizu sljedeće godine?

– Dat ćemo sve od sebe, raditi još jače nego do sada, a vrijeme će pokazati koliko je to realno u ovom trenutku – ističe ovaj skromni mladić, koji će tek u prosincu ove godine napuniti 17 godina.

Trener Perić, pak, kaže.

– Možda u ovom trenutku Pariz i nije realan, ali ako smo na posljednjem Svjetskom prvenstvu završili na 23. mjestu, a taj bi nas plasman odveo na Olimpijske igre, zašto ne bismo ponovili taj rezultat i otišli u Pariz? Pritiska nema, ali da ćemo dati sve od sebe, to je sigurno. Predstavljati Hrvatsku na Igrama bila bi kruna svega.