27 srp 2024
NAGRADA GRADA ZA MATEA ŠKARU Đana Bajlo: “Nadamo se novom uspjehu na Europskom prvenstvu”
Borilački

NAGRADA GRADA ZA MATEA ŠKARU Đana Bajlo: “Nadamo se novom uspjehu na Europskom prvenstvu”

Godišnju nagradu Grada Zadra itekako je zaslužio i Mateo Škara, predstavnik Taekwondo kluba Donat, koji je ove godine u Meksiku osvojio naslov seniorskog svjetskog prvaka u parataekwondou. Mateo se već priprema za novo natjecanje, Europsko prvenstvo u Austriji koje je na rasporedu krajem ovoga tjedna.

– Svaka nagrada je lijepo priznanje za dosadašnji rad, ali i velika motivacija za dalje. Hvala Gradu Zadru i nadamo se da ćemo to opravdati novim dobrim rezultatima – kaže Đana Bajlo, Mateova trenerica u TK Donat.

Znali su u klubu da Mateo ima veliki potencijal, ali titulu svjetskoga prvaka, priznaju, ni oni nisu očekivali.

– Iskreno, nismo. Nadali se jesmo i radili smo sve ka tom cilju, ali baš da ćemo biti svjetski prvaci nismo očekivali. Velika je to stvar i za Matea i za cijeli klub i to je nešto što ćemo sigurno svi zauvijek pamtiti.

A Mateo je nakon toga nastavio trenirati još jače. Treninge ne propušta ni pod razno.

– Svakodnevno je na treningu tijekom cijele godine, a nekada čak i dva puta dnevno, ovisno o periodu pripreme za natjecanje. Sinoć smo odradili posljednji trening uoči puta na Europsko prvenstvo i za vikend očekujemo nove dobre rezultate.

Kakva su očekivanja od nadolazećeg EP-a?

– S obzirom da tamo dolazimo kao svjetski prvaci, sada već imamo očekivanja. Cilj je medalja bilo kojeg sjaja. Naravno da bismo svi voljeli onu najsjajniju, ali i da se ponovno popne na pobjedničko postolje bio bi to velik uspjeh.

Mateovi rezultati velik su poticaj svima u TK Donat.

– Taj naslov svjetskog prvaka je definitivno nešto što je podiglo atmosferu i sve u klubu na još jednu višu razinu. Mateo nam sada pomaže i u vođenju treninga i kada imate nekoga uz sebe tko je ostvario takav rezultat, djeca dobivaju dodatnu motivaciju da rade još jače i bolje kako bi ostvarila svoje sportske snove – zaključuje Đana Bajlo.