20 velj 2024
MVP X4 Luka Božić: “Inače ne pokazujem previše emocija, ali ovaj put me malo preuzelo”
Foto: KK Zadar
KK Zadar

MVP X4 Luka Božić: “Inače ne pokazujem previše emocija, ali ovaj put me malo preuzelo”

Od osam kola, koliko ih je do sada odigrano u ABA ligi ove sezone, čak četiri puta je MVP kola bio Luka Božić. Briljantni košarkaš Zadra u pobjedu na gostovanju kod Splita ugradio je 28 poena, 14 skokova i 11 asistencija te postao tek treći igrač sa triple-double učinkom u povijesti regionalne lige.

Prethodno je to pošlo za rukom Chesteru Masonu u dresu Širokog 2009. te Feliksu Kojadinoviću iz Bosne godinu dana kasnije, s tim da je Božić po broju poena i ukupnoj valorizaciji debelo nadmašio obojicu prethodnika.

S ukupnom valorizacijom 48 Luka je u ovom kolu iza sebe ostavio igrače Cedevite Olimpije Klemena Prepeliča i Jaku Blažića, koji su s valorizacijama 33, odnosno 32 vodili svoju momčad do velike pobjede protiv Partizana.

– Prije svega drago mi je da smo pobijedili, jer inače ne bi ni bio MVP kola. U Splitu je uvijek teško igrati, a pogotovo pobijediti i zato su me malo emocije obuzele na kraju utakmice. Prvo smo vodili pa smo onda upali u neku crnu rupu i primili neke koševe koje nismo trebali, ali u trećoj četvrtini smo pokazali da se možemo izvući, da smo zajedno, igramo jedni za druge i uspjeli smo okrenuti utakmicu u našu korist – kazao nam je Luka pa dodao.

– Jako sam sretan zbog ove pobjede, jer nam je ona bitna za samopouzdanje i za nastavak sezone. Inače ne pokazujem previše emocije, ali ovaj put me malo preuzelo. Idemo dalje zajedno kao i do sada.

U ukupnom poretku za MVP-a lige, Božić je vodeći s prosječnom valorizacijom 35, ispred Prepeliča (27) te Nikole Topića iz Mege (21,63).