07 srp 2024
KRG SIRENA Noemi Deanne Marcikić kadetska prvakinja Hrvatske u vježbi s obručem
Gimnastika

KRG SIRENA Noemi Deanne Marcikić kadetska prvakinja Hrvatske u vježbi s obručem

U Vrsaru je završeno 32. Pojedinačno i ekipno prvenstvo Hrvatske u apsolutnom programu ritmičke gimnastike. KREG Galatea u Sportskoj dvorani Saline okupila je 70 najboljih hrvatskih ritmičarki iz 11 klubova.

Ekipne juniorske prvakinje Hrvatske su ritmičarke GK Aure iz Zagreba, srebrna je KRG Sirena iz Zadra (Vita Franov, Stella Patrk), a brončani KRŠG Rondo iz Osijeka.

Pojedinačno, Gresa Ramadani (KRSG Poreč) sa po dva zlata i srebra najuspješnija je juniorka ovog natjecanja. Ramadani je pozlatila i loptu, dok je srebrna Vita Franov (KRG Sirena), a brončana Lana Benčić iz KREG Galatea.

Stefanova je osvojila zlato s čunjevima gdje je Ramadani bila druga, a Franov treća.

U konkurenciji kadetkinja ekipni trofej osvojile su ritmičarke KRG Leda iz Zagreba, srebrna je KRG Sirena Zadar (Noemi Deanne Marcikić, Karla Šarić), a brončana GK Aura. Pojedinačno, prvakinja s obručem je Noemi Deanne Marcikić (KRG Sirena) ispred Žitković i Delač. Marcikić je stigla i do srebra u vježbi s trakom.

Mlađa kadetkinja Eva Škoda (KRG Sirena Zadar) osvojila je broncu u vježbi s loptom.

-Jako smo ponosni na rezultate naših natjecateljica. Svakodnevni treninzi, trud i rad su se isplatili, cure su imale odlične izvedbe. a Vita Franov je ovim nastupom s dvije ocjene preko 23.000 boda ostvarila status juniorske A reprezentacije – istaknula je Nera Krezić, KRG Sirena Zadar.