28 stu 2023
DANIJEL JUSUP: “Trebali smo biti bolji u defanzivnom skoku”
Foto: KK Zadar
KK Zadar

DANIJEL JUSUP: “Trebali smo biti bolji u defanzivnom skoku”

Izjave aktera nakon utakmice 9. kola košarkaškog prvenstva Hrvatske Zadar – Dubrovnik 98:59.

Danijel Jusup, trener Zadra: “Zadovoljan sam utakmicom. Dobro smo odigrali obranu, s tim da su imali 16 napadačkih skokova i trebali smo biti malo bolji u tom defenzivnom skoku. Bili smo rastrčani, dobro smo stajali na parketu, radimo i idemo dalje.”

Patrik Jambrović, igrač Zadra: “Znali smo da Dubrovnik može biti neugodan, igraju dosta dobro, pripremili smo se za njih. Ključno je bilo odigrati obranu, jer se iz nje prenose lagani poeni. Gradili smo vodstvo korak po korak, obranu po obranu i tako pobijedili. Super smo klapa, podržavamo se, pokušavamo ispraviti jedne druge kad pogriješimo i to je jedini način na koji možemo napredovati kao momčad.”

Ivan Perinčić, trener Dubrovnika: “Zaslužena pobjeda Zadru, koji ima daleko najveću širinu, 11 igrača u rotaciji, što nema ni jedan klub. Nama je bila dobra škola da vidimo kako trebamo raditi. Prošle godine igrali smo drugu razinu košarke i ovakav intenzitet kontakta nismo imali. Igrali smo s Cibonom i Splitom, ali Zadar je razina više, s neobičnom igrom bez playmakera. Bila je ideja da dam više minuta igračima koji su nešto manje igrali, imamo pred sobom dvije važne utakmice protiv Alkara i Škrljeva. Naš je budžet skroman, cilj nam je da ostanemo u Premijer ligi i da steknemo iskustvo za sljedeću godinu. Levi nije nastupio, jer je zbog sudara na treningu s Cvitkovićem dobio devet šavova. On je kod nas inače pokretač svega, prvi kradljivac lopti u ligi, a kada nam jedan igrač ispadne iz rotacije to je puno.”

Filip Vujičić, igrač Dubrovnika: “Zadar je pokazao dominaciju u svakom segmentu igre, snazi, brzini, trčanju… Nismo im mogli odgovoriti. Kako je utakmica odmicala samo su povećavali prednost. Uvijek je lijepa atmosfera ovdje, znamo kakva je publika, želim Zadru svu sreću u nastavku sezone.”