19 srp 2024
DANIJEL JUSUP: “Luku Božića bi kao čovjeka svaki trener poželio u svojoj momčadi”
Foto: KK Zadar
KK Zadar

DANIJEL JUSUP: “Luku Božića bi kao čovjeka svaki trener poželio u svojoj momčadi”

Izjave trenera nakon utakmice 8. kola regionalne lige košarkaša Split – Zadar 75:82.

Danijel Jusup, trener Zadra: “S naše točke gledišta bila su dva različita poluvremena; u prvom smo bili malo zakočeni, kao nerazrađeni i to se manifestiralo kroz niski postotak šuta za tri poena. U drugom smo dobili samopouzdanje i dobro smo riješili skok, a kada je tako, vrlo vjerojatno smo u pozitivnom rezultatu. Tek pred kraj smo im dali drugi ili treći napad. Zahvaljujem našim navijačima što su došli i čestitam svojim igračima na pobjedi.

Luka je odigrao maestralno, svugdje ga je bilo, užitak ga je gledati i dobro je da je na našim parketima, drago mi je da smo ga uspjeli zadržati. Kao igrač vidimo svi kakav je, a kao čovjeka bi ga svaki trener poželio u svojoj momčadi.

Srpske momčadi i dalje dominantne? Mi nemamo alternaciju za ABA ligu, nama preostaje da držimo kvalitetu utakmica, da se odmjerimo s igračima iz regije, nije izlaz da se začahurimo u nacionalno prvenstvo.”

Slaven Rimac, trener Splita: “Mislim da je Zadar pokazao zašto su puno bolje stajali na terenu. U nekim situacijama smo bili neodlučni, oni su to dobro riješili i kaznili nas. U trećoj četvrtini smo imali dosta otvorenih šuteva koje nismo pogodili, ušli smo u individualna rješenja gdje neki igrači nisu imali svoj dan. Zadar je kvalitetno odigrao obranu, bili su smireniji, Božić je bio raspoložen u šutu izvana i asistencijama, treba priznati da su bili bolji.”