28 stu 2023
RUKOMET U SRCU Biograjcima treće mjesto
Rukomet

RUKOMET U SRCU Biograjcima treće mjesto

Rukometni športski klub Mini Sunce iz Biograda bio je domaćin turnira u mini i super-mini rukometu pod nazivom Mi dolazimo – rukomet u srcu. Okupilo se više od 220 djece iz osam klubova (Vodice, Šibenik, Pag, Benkovac, Otočac, Udbina, Gospić i Biograd), a igralo se u konkurenciji 2013./14. i 2015./16. godište.

Domaćin je nastupio u obje konkurencije, a odigrana je i revijalna utakmica djece predškolskog uzrasta članova Mini Sunca. Na tri terena odigrano je više od 70 utakmica u biogradskoj školskoj dvorani, a nagrade najboljima uručili su: Drina Bešenić, pročelnica u Gradu Biogradu, Toni Tomić, predsjednik biogradske Sportske zajednice i Leo Zorica, trener RK Biograd.

U starijem uzrastu Gospić je u finalu pobijedio Vodice dok su igrači Mini Sunca bili treći, a u najboljoj petorki je Marko Duvnjak. Osim Duvnjaka u najboljoj postavi su najbolji igrač Mislav Ratković (Gospić), najbolji vratar Tonči Šprljan (Vodice) te Rafael Grašo (Pag) te Roko Maras (Gospić). Kad je riječ o 2015./16. prvo mjesto osvojile su Vodice, drugi je Pag, a treći Benkovac. Najbolja igračica je Nera Čemeljić (Pag), najbolji vratar je Jerko Alduk (Vodice), a u najboljoj petorci su i: Rosa Bukovac (Gospić) Nikol Tadić (Benkovac), Gabrijel Uka (Vodice).

– Djeca su uživala u punoj dvorani, a na svoje su došli i roditelji. Bučno se navijalo, utakmicu su bile zanimljive, posebno polufinale i finale. Izuzetno smo ponosni na svu djecu jer 80 posto njih su novi članovi, kojima ovakvi turniri puno znače, kako zbog natjecanja, koja su uvije draža od treninga, tako i zbog novih prijateljstava s vršnjacima iz drugih klubova – rekao je Zvonimir Petrović, predsjednik Mini Sunca.