22 velj 2024
17 POENA SA 17 GODINA Michael Ružić zablistao u Eurokupu
Foto: David Grau / Joventut
KK Zadar

17 POENA SA 17 GODINA Michael Ružić zablistao u Eurokupu

Nedavno je 17-godišnji zadarski košarkaš Michael Ružić debitirao u Eurokupu za svoj Joventut iz Badalone. U 5. kolu protiv Hamburga zaigrao je pet minuta i postigao svoje prve europske poene (četiri – sve s linije slobodnih bacanja), da bi u sljedećem kolu protiv London Lionsa prvi put poentirao i iz igre.

A jučer je u 7. kolu protiv Parisa jednostavno zablistao. Trener Charles Duran ukazao mu je povjerenje od čak 24 minute, a Michael mu je to vratio sa 17 poena (5-7 za dva, 2-2 za tri, 1-2 sl. bacanja), pet skokova te po dvije asistencije i blokade za valorizaciju 21. Iako su Španjolci na kraju izgubili utakmicu u produžetku, ovaj učinak itekako se pročuo europskim košarkaškim krugovima.

Inače, mladi je Zadranin (17 godina napunio je početkom listopada ove godine) već debitirao i u ACB ligi, postigavši jednu tricu, ali u domaćim natjecanjima uglavnom skuplja iskustvo kao jedan od glavnih igrača druge momčadi Joventuta.

Što li bi tek trener Zadra Danijel Jusup, koji je više puta posljednjih dana istaknuo potrebu za još jednim igračem u rotaciji na centarskim pozicijama, dao da je 206 cm visoki Michael ljetos ostao u Zadru?