27 velj 2024
DENIS PLESLIĆ: “Doselekcija igrača je uobičajen proces, ali proračun ne smije i neće biti probijen”
Foto: KK Zadar
KK Zadar

DENIS PLESLIĆ: “Doselekcija igrača je uobičajen proces, ali proračun ne smije i neće biti probijen”

Nakon sedam odigranih kola u regionalnoj ABA ligi košarkaši Zadra nalaze se na osmom mjestu s omjerom 3-4, dok su u prvenstvu Hrvatske na vodećoj poziciji s maksimalnih 8-0. Ocjenu dosadašnjeg dijela sezone dao nam je Denis Pleslić, sportski direktor kluba.

– S ozbirom na težak raspored na otvaranju ABA lige, možemo biti zadovoljni dosadašnjim rezultatima. Posebno me veseli interes navijača i mislim da je velika posjećenost protiv Crvene zvezde također potvrda da ova momčad ima potrebnu kemiju da privuče publiku i ispuni Krešin dom. Što se prvenstva Hrvatske tiče, tu smo stopostotni i za sada sve ide vrlo dobro – kazao je u uvodu Pleslić.

Trener Danijel Jusup više je puta posljednjih dana ponovio potrebu i želju za još jednim igračem. Kakav je vaš stav o tome?

– U kontekstu cijele sezone, koja je vrlo zahtjevna i naporna, naročito u ABA ligi, procjena struke je da se igrači na poziciji centra troše i s takvom skraćenom rotacijom na centarskim pozicijama teško je dobiti visok intenzitet igre. To se pokazalo i protiv Zvezde gdje smo, nakon jako dobrog prvog poluvremena, u trećoj četvrtini pali s intenzitetom, a protivnik euroligaškog kalibra je to znao prepoznati i kazniti.

Dakle, Zadar je definitivno u potrazi za još jednim pojačanjem.

– U profesionalnom sportu doselekcija igrača je uobičajen proces kada se, nakon određenog razdoblja, uoče nedostatci u momčadi i prema tome dovode novi igrači. Najsvježiji primjeri su Split, koji je vratio Shortera i Sullivana, Budućnost, koja je dovela Paula i Makoundoua, zatim Cedevita Prepeliča, Partizan Cabocla, Mornar Boykinsa i FMP Lukea.

Jeste li u komunikaciji s Upravom, postoji li uopće mogućnost da se iznađu dodatna sredstva za još jednog igrača ili da se dodatno probije proračun?

– Poznavajući našu financijsku situaciju i program financiranja, sigurno se neće ići u prekoračenje proračuna. U stalnom sam kontaktu sa Nadzornim odborom kluba i jedino što dolazi u obzir jesu nova sponzorska ili donatorska sredstva. Proračun kluba s dovođenjem novog igrača ne smije i sigurno neće biti probijen – zaključio je Pleslić.