22 velj 2024
VATERPOLO ENTUZIJASTI VK Garmenjak postao jedini otočki klub član VAL lige
Foto: VK Garmenjak
Vaterpolo

VATERPOLO ENTUZIJASTI VK Garmenjak postao jedini otočki klub član VAL lige

U samo dvije godine od osnutka, VK Garmenjak iz Barotula izrastao je u ozbiljan amaterski vaterpolo klub. 

Ova godina je za klub bila vrlo plodonosna: osigurani su redoviti treninzi tijekom zime na bazenu ŠC Višnjik u Zadru, uspješno je organiziran 2. vaterpolo turnir “Pašmanski dupin”, kojeg je financijski podržala Općina Pašman i niz donatora, klub je sudjelovao na nizu turnira drugih organizatora, a od ove sezone postaju i članovi Hrvatske amaterske vaterpolo lige – tzv. VAL lige i to kao jedini vaterpolo klub s nekog otoka.

VAL liga osnovana je 2016. godine i u njoj se natječu amaterski i veteranski klubovi koji ne moraju biti registrirani pri Hrvatskom vaterpolo savezu. Liga je nastala kako bi i u periodu izvan ljeta, kada se većinom odvijaju amaterski / veteranski vaterpolo turniri, klubovi imali priliku natjecati u organiziranom obliku. Liga se igra kroz četiri turnira u četiri grada – Dubrovnik, Zadar, Sisak i Split, a u posljednjem izdanju u sezoni 2022./23. natjecalo se 10 klubova.

VK Garmenjak započinje svoje sudjelovanje u VAL ligi odmah na prvom turniru, koji će se održati 25. studenog Dubrovniku.