07 srp 2024
DANIJEL JUSUP: “Intenzitet u ovom ritmu zahtijeva veću širinu”
Foto: KK Zadar
KK Zadar

DANIJEL JUSUP: “Intenzitet u ovom ritmu zahtijeva veću širinu”

Izjave aktera nakon utakmice 8. kola košarkaškog prvenstva Hrvatske Zadar – Cedevita Junior 89:68.

Danijel Jusup, trener Zadra: “Mislim da smo od samog početka bili defenzivno dosta dobri, dobro smo se kretali i pogodili neke teške šuteve za tri poena. Malo pomalo smo napravili tu razliku koja je bila najveća u četvrtoj četvrtini. Dao sam mlađim igračima da vidimo što još mogu i to je to. Zadovoljan sam s angažmanom, žao mi je što Karlo Žganec nije s nama. Lovro Mazalin je rano napravio tri penala i onda smo imali mali problema. Intenzitet u ovom ritmu zahtijeva malo veću širinu, u rotaciji nam nedostaje jedan igrač. Ovi mlađi igrači još uvijek ne mogu participirati na razini ABA lige, to je meni jasno po ovome što su pokazali.”

Arijan Lakić, igrač Zadra: “Današnja utakmica, što se nas tiče, bila je obrambeno vrlo dobra. U prvom poluvremenu imali smo nešto ispada, ali u drugom poluvremenu bili smo agresivni i to nam je donijelo ovaj rezultat, a došli su i kontranapadi. Najvažnija nam je bila obrana, koja je donijela lake šutove.”

Damir Mualomerović, trener Cedevite Junior: “Zadar je najbolji hrvatski klub, večeras je energetski bio jako dobar, precizan, uz šut 50 posto za tricu i čestitam im na pobjedi. Naša momčad je dala sve od sebe. Imamo mlade igrače, fali nam i iskustva i visine da bismo mogli odgovoriti momčadima kao Zadar. Žao mi je što smo odigrali lošu utakmicu protiv Cibone, možda smo trebali iskoristiti tu situaciju da igraju s pet igrača. Dosta smo smanjili budžet, prije su nam iskusniji igrači davali stabilnost, a sada želimo izdržati s mladim igračima koji su budućnost hrvatske košarke.”

Toni Bilić, igrač Cedevite Junior: “Uvijek je užitak je igrati na Višnjiku, ovo je divno mjesto za igranje, s izvrsnom atmosferom, Tornadom, svaka čast Zadru. Igrao je dobro, puno su skuplja momčad, a mi moramo igrati agresivnije i usvojiti neke taktičke postavke. Fizički su puno jači, nadskakali su nas, a kad je krenuo šut, dobili su samopouzdanje i nismo mogli parirati.”