07 srp 2024
ZADAR DOČEKUJE CEDEVITU Karlo Žganec izgubljen barem tjedan dana
Foto: Ivica Veselinov / Mega Mis
KK Zadar

ZADAR DOČEKUJE CEDEVITU Karlo Žganec izgubljen barem tjedan dana

Košarkaši Zadra nastavljaju s obvezama u FAVBET Premijer ligi. Nakon niza od sedam pobjeda, u Dvoranu Krešimir Ćosić stiže Cedevita Junior. Bez obzira na kvalitetu protivnika, s nizom iskusnih ili perspektivnih košarkaša kao što su Josip Batinić, Vito Kučić, Toni Bilić pa i vrlo dobri mladi Amerikanac Allen Kevaughn, cilj Zadra je nastavak pobjedničkog niza.

Momčad Danijela Jusupa u ovoj će utakmici nastupiti oslabljena, budući da zbog ozljede neće nastupiti Karlo Žganec.

– Karlo je osjetio bol u leđima i nažalost je izgubljen barem tjedan dana, što znači za ovu i sljedeću utakmicu. Nama je to problem, nedostaje nam taj jedan igrač, a bit će posebno problematično ako se to dogodi u nekim utakmicama kada se bude odlučivalo o trofejima ili ostanku u regionalnoj ligi – rekao je Jusup pa nastavio.

Foto: Ivica Veselinov / Mega Mis

– Cedevita nakon lošije utakmice protiv Cibone dolazi sa željom da popravi dojam. Sigurno da imaju kvalitetu, a nama je utakmica protiv Bosca pokazala da nam svatko može napraviti probleme ako nismo 100 posto u utakmici. Vjerujem da ćemo ipak uspjeti zadržati razinu igre iz posljednjih utakmica, dizati se u formi i ostvariti pobjedu kako bismo u novi susret otišli u dobrom raspoloženju – istaknuo je trener Zadra.

Kao momčad koja je prošle sezone bila ozbiljan protivnik te uspjela pobijediti i Split i Cibonu i Zadar, Cedevita je ove godine ostvarila razočaravajuće rezultate. Izgubila je od Splita, Cibone i Dinama te utakmicu dočekuje na šestom mjestu. Zadar je prilika da sezonu okrene u drugom, pozitivnijem smjeru i Zagrepčani će zasigurno dati sve od sebe da iznenade vodeću momčad prvenstva.

– Moramo zadržati razinu igre bez obzira na protivnika. Vjerujem da ćemo dati sve od sebe i doći do pobjede. Kada igramo u ovakvom ritmu, nisu bitne samo pobjede, nego i da dobro odigramo, jer nakon takvih pobjeda lakše je igrati sljedeće utakmice – rekao je kapetan Zadra Marko Ramljak.

Utakmica se igra večeras s početkom u 20 sati u Dvorani Krešimir Ćosić.