07 srp 2024
POBJEDNIČKI RITAM Rukometaši Zadra uspješni u prvenstvu i Kupu, slijedi derbi za vrh
Foto: RK Zadar 1954
Rukomet

POBJEDNIČKI RITAM Rukometaši Zadra uspješni u prvenstvu i Kupu, slijedi derbi za vrh

Rukometaši Zadra 1954 ostvarili su dvije vrijedne pobjede unutar tri dana. Prvo su u nedjelju uvjerljivo slavili na gostovanju kod Hrvatskog dragovoljca u Dugom Ratu u sklopu 6. kola Prve HRL jug, da bi jučer u Biogradu nadigrali domaćina u drugom pretkolu Kupa regije jug.

Prvenstveni susret Zadrani su odradili vrlo uvjerljivo, kontroliravši rezultat od samoga početka i prelomivši utakmicu u pravom trenutku. U 48. minuti na semaforu je svijetlilo 18:21, a onda je Zadar napravio seriju 6-1 i riješio pitanje pobjednika. Tri pogotka u tom je razdoblju postigao Lovre Korljan, a po jedan Ivan Čirjak, Andrija Prtenjača i Dino Buvka. Završilo je 20:28, pri čemu su najefikasniji u zadarskim redovima bili Čirjak sa sedam golova te Tiziano Merhar sa šest.

Momčad Nina Jeraka se sada nalazi na diobi drugoga mjesta prvenstvene ljestvice s omjerom 5-1, koliko imaju i Dubovac-Gaza te Rovinj, a danas se sastaju Zamet (5-0) i Umag (4-1).

U sljedećem kolu Zadrane očekuje veliki derbi za vrh ljestvice protiv Zameta, a utakmica je na rasporedu u subotu, 11. studenoga u 18:30 u Dvorani Mocire.

Što se Kup dvoboja tiče, Zadar je u vrlo atraktivnoj utakmici slavio na gostovanju kod Biograda rezultatom 31:37. Biograjci su pružili odličan otpor momčadi iz višeg ranga (sredinom drugog poluvremena bilo je 27:28), no Ivan Čirjak (7 golova) i društvo nisu dopustili iznenađenje. Sljedeći protivnik Zadranima u ovom natjecanju je momčad Trilja.