04 srp 2024
LIKAR IDE DALJE Priprema se četvrta sezona košarkaške lige amatera i rekreativaca
Foto: LIKAR Krombacher
LIKAR Krombacher

LIKAR IDE DALJE Priprema se četvrta sezona košarkaške lige amatera i rekreativaca

Zadarska Liga košarkaških amatera i rekreativaca, popularni LIKAR Krombacher, ulazi u svoju četvrtu sezonu. Potvrđeno je to jučer na facebook stranici natjecanja.

“U press centru ŠC Višnjik održan je sastanak organizacije i predstavnika momčadi koje su nastupale prethodne sezone, a imaju želju za daljnje sudjelovanje u natjecanju. Predstavnici momčadi su upoznati s objektivnim okolnostima zbog kojih LIKAR još uvijek nije počeo, a odnose se u prvom redu na manjak službenih osoba, odnosno košarkaških sudaca.

Zbog toga je odlučeno da je sistem ligaškog natjecanja trenutno neodrživ te će se u kalendarskoj 2024. godini krenuti u organizaciju natjecanja po sistemu skupina, o čemu će momčadi biti na vrijeme obaviješteni.

LIKAR je svjestan dugogodišnjeg problema nedostatka košarkaških sudaca u Zadru i Hrvatskoj, zbog čega se neka natjecanja jačeg karaktera od rekreativne razine kao što je LIKAR, moraju odgađati ili mijenjati satnice.

Bez obzira na poteškoće, LIKAR ide u svoju 4. sezonu te ovim putem poziva sve košarkaške zaljubljenike koji se žele okušati, bilo na zapisničkom stolu i semaforu bilo kao košarkaški sudac, da nam se jave putem inboxa”, stoji u objavi LIKAR-a.