19 srp 2024
BRŽI OD KAMERE Mladi Zadrani od koša do koša u četiri sekunde
Foto: KK Zadar
Domaća košarka

BRŽI OD KAMERE Mladi Zadrani od koša do koša u četiri sekunde

Nema tome nešto više od dva tjedna da se cijela regija divila jednoj akciji košarkaša Zadra. U šest sekundi momčad Danijela Jusupa došla je od koša do koša i to na način da je u akciji sudjelovalo svih pet igrača, a sve je završilo polaganjem pod prekršajem Luke Božića.

Jusupov stil igre specifičan je upravo po svojoj brzini i energičnosti pa nerijetko rezultira atraktivnim poenima u kojima do izražaja dolazi timska igra.

A vrlo sličan stil igre gaji se i u mlađim kategorijama kluba s Višnjika. Primjerice, razvojna momčad Zadra, KK Jazine, već nekoliko godina igra utakmice na vrlo visok broj poena, s težnjom da se, bez obzira na ishod protivničke akcije, što brže izvede lopta ispod vlastitog koša i napadne protivnički.

Tako smo prije nekoliko dana bili svjedoci jedne ekspresne akcije momčadi Roka Jurline, koju nije uspjela “uhvatiti” ni kamera HKS-a. Nakon primljenoga koša, 16-godišnji Toni Josipović je brzo izveo loptu, Danijel Zovko je primio na sredini igrališta i odmah proslijedio 18-godišnjem Manuelu Dundoviću, koji je već bio ispod protivničkog koša i Zadrani su u svega četiri sekunde došli do lakih poena.

Iako su Jazine u konačnici izgubile utakmicu od najjače momčadi lige Kvarnera, iskustvo koje u ovom natjecanju skupljaju mladi zadarski igrači, uz kvalitetan trenažni proces, sasvim sigurno će im biti od neprocjenjive važnosti u pripremi za seniorsku momčad Zadra, koja je svima dječački san.