27 velj 2024
OČEKIVANO Donatovke na Stanovima izgubile od vodećeg Osijeka
Foto: ŽNK Donat
Nogomet

OČEKIVANO Donatovke na Stanovima izgubile od vodećeg Osijeka

Ženski nogometni klub Donat poražen je u 8. kolu Prve hrvatske nogometne lige za žene na svom travnjaku od Osijeka s uvjerljivih 7-0. Vodeća ekipa prvenstva na Stanovima je pokazala svoju kvalitetu te je bez većih problema došla do novih bodova s kojima se sada učvrstila na vrhu poretka s 18 bodova i dvije utakmice manje od drugoplasiranog Hajduka koji ima 16 bodova te Splita s 15 i utakmicom manje.

Foto: ŽNK Donat

Pred oko 50 gledatelja gošće su sve dvojbe oko pitanja pobjednika u ovom meču, ako ih je uopće i bilo, riješile već nakon prvih 45 minuta kada su imale prednost od 6-0 na svojoj strani.

– Poraz koji ružno izgleda ali to je, nažalost, naša realnost u ovom trenutku. Ali ne samo naša već i pola ekipa u ovom natjecanju kada igra protiv Osijeka. To je ekipa koja je puna vrhunskih igračica i koju mi trenutačno ne možemo pratiti. Jučer smo im parirali tek od trenutka kada su im u drugom dijelu iz igre izašle dvije najbolje igračice. Mi se sada okrećemo idućim dvjema utakmicama nakon kojih ćemo u polusezoni svakako morati napraviti rekonstrukciju ekipe i krenuti u borbu za očuvanjem prvoligaškog statusa – rekao je Jurica Vuleta, strateg Donata.

Foto: Žnk Donat

Zadranke tako niti nakon ovog kola ne znaju za slavlje uz tek jedan remi i šest poraza. S jednim bodom u ovom trenutku se nalaze na sedmom mjestu ljestivce, a isti učinak ima i posljednjeplasirano Međimurje.

Do kraja jesenskog dijela prvenstva Donatovke očekuju još dvije utakmice. U prvoj, koja je na rasporedu iduću nedjelju, gostuju kod Splita, a polusezonu će zaključiti domaćim ogledom protiv Agrama.