28 stu 2023
VELIKI USPJEH Zadarski studenti osvojili zlato na Svjetskom međusveučilišnom prvenstvu
Foto: Facebook / UniSportZD
Košarka

VELIKI USPJEH Zadarski studenti osvojili zlato na Svjetskom međusveučilišnom prvenstvu

Fenomenalan uspjeh ostvarili su košarkaši Sveučilišta u Zadru osvojivši zlato na Svjetskom međusveučilišnom prvenstvu u Parizu, na kojem nastupa 3500 sportaša iz 28 država sa tri kontinenta, Europe, Azije i Afrike te ukupno 295 sveučilišnih ekipa koje se natječu u 13 sportova.

Košarkaši Sveučilišta u Zadru su u konkurenciji 24 momčadi cijelo prvenstvo odigrali vrhunski ostvarivši svih sedam pobjeda. U grupi su ostvarene pobjede protiv momčadi Sorbonne-Nouvelle (Francuska), NABA (Italija) i London Business School (Engleska).

U osmini finala pao je i sastav IESEG Paris (Francuska), u četvrtfinalu La Statale (Italija), a u polufinalu su Zadrani bili bolji od Medicinskog fakulteta u Zagrebu. Odličnom igrom u finalu svladana je još jedna talijanska momčad, Politecnico di Milano i slavlje je moglo početi.

Za MVP prvenstva proglašen je Zadranin Roko Erslan.

Sastav Sveučilišta u Zadru: Roko Erslan, Vito Barbaroša, Borna Jurela, Pjero Stipanov, Antonio Jurjević, Karlo Kovačević, Roko Višić, Luka Smoljan, Vito Krševan Milin i Dino Hržina. Trener: Tonći Jerak.

Ovim, do sada najvećim uspjehom, ova košarkaška momčad se upisala zlatnim slovima u povijest sporta na Sveučilištu u Zadru. Dečki su na vrhunski način promovirali i prezentirali kako se brane boje svojeg Sveučilišta, grada Zadra i države Hrvatske.