26 velj 2024
MEGA PRILIKA Zadar u Beogradu lovi četvrtu regionalnu pobjedu u nizu
Foto: Dragana Stjepanović / ABA liga
KK Zadar

MEGA PRILIKA Zadar u Beogradu lovi četvrtu regionalnu pobjedu u nizu

Serija Zadra od osam uzastopnih pobjeda u AdmiralBet ligi i domaćem prvenstvu danas će biti na velikoj kušnji. Zadrani će u ranom terminu od 12 sati u goste Megi MIS, momčadi koja ih je uvjerljivo pobijedila na ABA Superkupu i koja je po prikazanoj igri i kvaliteti zasigurno u gornjoj polovici regionalnog natjecanja. Posebice se u momčadi ističe mladi Nikola Topić, jedan od najvećih talenata srpske košarke, koji je u dosadašnjih pet utakmica postizao u prosjeku 19,4 poena.

Trener Danijel Jusup imao je dosta razloga za zadovoljstvo prošlih tjedana te se nada da će se u jednakom raspoloženju vratiti u Zadar.

– Mega je uz Igokeu po meni najbliža ovom trojcu najjačih u ABA ligi. U Superkupu su nas dobili preko 30 razlike, poletna su ekipa sa sjajnim playmakerom. Uz Topića imaju i dobrog centra Plavšića, Jankovića koji im donosi iskustvo, našeg Jelavića koji im je također bitna karika… Uglavnom, brza momčad koja trči, šutira, igra moderno. Mi se već neko vrijeme pripremamo za tu utakmicu, vjerujem da ćemo biti spremni. Rani termin nam ne bi trebao biti smetnja, kako nama tako i njima – kaže Jusup.

Foto: Dragana Stjepanović / ABA liga

Zadar je nakon dva početna poraza u AdmiralBet ABA ligi zabilježio tri pobjede, protiv Mornara, Krke i Cibone. Slavljem u Beogradu Zadar bi zasigurno ušao u euforiju, jer je sljedeći protivnik na Višnjiku za tjedan dana Crvena zvezda. Očekivanja navijača svjestan je i Lovro Mazalin.

– Očekuje nas jako zahtjevna utakmica u Beogradu, znamo da Mega pogotovo na domaćem terenu igra veoma agresivnu  i atraktivnu košarku. Imaju puno mladih i talentiranih igrača i ne smijemo im dati da se razigraju od prve minute. Nadam se da ćemo ući u utakmicu u što boljem raspoloženju, sa što više energije. Naš glavnii cilj je, kao i svaku utakmicu, dati sve od sebe i vidjet ćemo kud će nas to odvesti – kaže Mazalin.

Prijenos utakmice je na Areni Sport 2.