22 velj 2024
DANIJEL JUSUP: “Hvala publici, idemo dalje”
Foto: Zvonko Kucelin / KK Zadar
KK Zadar

DANIJEL JUSUP: “Hvala publici, idemo dalje”

Izjave aktera nakon utakmice 7. kola prvenstva Hrvatske Zadar – Split 88:80.

Danijel Jusup, trener Zadra: “Znali smo da je Splitu bitna utakmica, da će se htjeti vaditi, da im leži Višnjik i da tu u pravilu dobro igraju. Lani smo ih prvi put doma dobili u finalu. To se manifestiralo kroz postotak šuta, ako imaš šut za tricu 55 posto, a ne dobiješ, to je stvarno nešto. Najviše su me zasmetala prva četiri poena, kasnije kad su uhvatili sigurnost šuta dobili su samopouzdanje i igrali na rubu da dobiju. Zahvaljujem publici što nas je bodrila, idemo dalje. Luka Božić je u drugom dijelu utakmice ostao na klupi jer se nije dva dana osjećao dobro, bio je virozan, nisam htio riskirati ozljedu i dao sam šansu Jambroviću i Drežnjaku, dobro je da smo dobili i na neki ga način poštedili.”

Arijan Lakić, igrač Zadra: “Čestitam momcima. Bila je teška utakmica, energična, znali smo se da se neće dobiti na početku. Išli smo polako, dobiva se u 40. minuti. Bili smo smireni i na kraju okrenuli rezultat u našu korist. Čestitam Splitu na fer borbi.”

Slaven Rimac, trener Splita: “Sezona, kako god završi, poraz protiv Cibone je veliki šok i sramota za sve nas, ne smije se dogoditi da ne kaznimo momčad s pet igrača.  Danas je bilo puno bolje, da smo bili ovakvi protiv Cibone imali bismo jednu pobjedu više. Jako teško je shvatit je li nas Zadar pobijedio ili smo mi krivi, jer smo ih stavili u zadnje dvije minute 8 ili 10 puta na slobodno bacanje, gdje ti nitko ne smeta. Pametniji, spretniji Zadar je pobijedio. Bilo me je strah utakmice, imamo svojih problema, morat ćemo napraviti promjene unutar momčadi i taj govor tijela pokazuje nezadovoljstvo. Ja kao trener želim vidjeti momčad koja zna što hoće. Većim dijelom je to danas bilo, ali u nekim utakmicama tako nije bilo.”

Toni Perković, igrač Splita: “Čestitam Zadru na pobjedi, bila je stvarno zanimljiva utakmica, a za nas jako teška, pogotovo u ovom NBA ritmu. Težak poraz, pogotovo nakon onoga protiv Cibone. Jedino pozitivno je što smo stvarno svi dali sve od sebe. Priključit će nam se Gnjidić, Ljubičić i Shorter i nadam se pobjedi u sljedećoj utakmici.”